Vārda dienu svin: Augusts

7 pašu sieta Jāņu siera receptes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nu jau vairākus gadus, tuvojoties Vasaras saulgriežiem, mudinām pašām izmēģināt spēkus mājas siera siešanā, jo mēs patiešām ticam, ka īstu Jāņu sieru var pagatavot ne tikai lauku sētā pie malkas plīts, bet arī mazā pilsētas dzīvoklīša virtuvītē! Gadu gaitā esam uzrunājušas speciālistus un arī jūs esat dalījušās ar savām receptēm, kas tikai vēl un vēlreiz apliecina – cik saimnieču, tik daudz dažādu Jāņu sieru! Tas tikai nozīmē, ka katrs var atrast savai sirdij un garšas kārpiņām tīkamāko.

Šajā gadā arī Rimi Gardēži vienojās divu mēnešu ilgā kampaņā – gardākā Latvijas Jāņu siera meklējumos, tādējādi, kā paši saka, cenšoties aktualizēt latviskās tradīcijas Jāņu svinēšanā. Gardēžu vērtējumā par labāko tika atzīts ķekavietes Edītes Jurjānes veikums.

Lūk, arī Edītes Lakstīgalu ielas Jāņu siera recepte: 

Siera gatavošanai būs nepieciešami 5 litri piena, 5 olas, biezpiens, rūgušpiens, mazliet citronu sula, sāls, sviests, ķimenes, dilles un baziliks. No sākuma 5 litrus piena karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu, citrona sulu. Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes. Liek atpakaļ katlā, pievieno 5 sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku. Lēni karsē, maisa ar koka karoti, līdz masa kļūst “sierīga”. Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē.

Ja arī tu sien Jāņu sieru, pastāsti mums par savu recepti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu