Vārda dienu svin: Vanda, Veneranda, Venija

Mencas knēdeļu buljona zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zivis un jūras veltes ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, jo arī to pagatavošana var būt gana vienkārša.

Izmēģini un pārliecinies par to pati!

Sastāvdaļas:

Knēdeļiem:
200g mencas filejas
1 olas baltums
¼ tējk. malta muskatrieksta
½ tējk. sāls
70ml saldā krējuma

Zupai:
200g Ramen nūdeļu
100g pākšu pupiņu Rimi
100g šitake sēņu
2 nori lapas
30g spinātu Rimi
2 olas
Pipari pēc garšas

Buljonam:
600ml dārzeņu vai zivs buljona
2 ēd. k. gaišās sojas mērces
1 tējk. austeru mērces
1 ēd. k. zivju mērce ICA Asia
1 gab. citronzāles
1 čili
5 mm ingvera
1 laima sula
½. tējk. brūnā cukura
Sāls pēc garšas

Pagatavošana:
Gatavo buljonu, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes. Paralēli sagatavo knēdeļus: samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā un liec uz 20 minūtēm ledusskapī. Vāri olas 5 minūtes un nolobi. Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma. Buljonu liec atpakaļ sildīties. Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas. Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā. Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonam klāt nūdeles. Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu