Siera plate ir lielisks risinājums tad, kad ātri nepieciešams pagatavot uzkodu. Turklāt pieredze rāda, ka parasti siera platēm ir liela piekrišana, jo katrs uz šķīvja, dēlīša vai paplātes var atrast sev ko tīkamu – dažādu veidu un garšu nianšu sierus, riekstus, augļus, šķiņķi, olīvas, grauzdiņus ar kādu gardu pesto, tapenādi vai džemu.
Lielākā māksla, veidojot siera plati, ir tās “iekārtošana” jeb visu labumu izvietošana.
Vispirms, izdomā, uz kā pasniegsi siera plati. Te ir vairākas opcijas – šķīvis, paplāte, koka dēlītis, akmens plāksne. Mūsu piedāvātajos variantos izmantots rotējošs koka paliktnis.
Otrkārt, izdomā, ko vispār gribi uz plates likt vai kas ir ledusskapī pieejams – dažādi sieri, vītināts šķiņķis vai kāda cietā desa, sausmaizītes, grissini, rieksti, svaigi augļi, pesto, džemi, tapenādes, olīvas, augļi.
Treškārt, izdomā, vai kompozīcijā izmantosi arī kādus trauciņus, piemēram, burciņas, mazas blodiņas, dakšiņas, siera nazīšus utt.
Kad tas viss izdomāts un sarūpēts, var ķerties pie darba. Ja esi paredzējusi atsevišķas sastāvdaļas likt trauciņos, tad vispirms uz izvēlētā trauka vai plātes izkārto traukus un tos piepilda. Tad kārto sierus (katru veidu vienkopus vai arī katru veidu kārtojot vairākās kaudzītēs), augļus, riekstus, grauzdiņus, olīvas, šķiņķi utt.
Šeit ierosmei divas mūsu veidotas siera plates:
Siera platei izmantots: Vispirms uz paliktņa novieto trauku ar maizes standziņām un svaigo sieru, kas nāk iepakots uz nelielas pamatnītes. Pēc tam dažādās vietās uz paliktņa izkārto izvēlētos sierus un ap katru “siera saliņu” izliek pārējās sastāvdaļas – augļus, šķiņķi, olīvas, sausmaizītes, saļos riekstiņus. |
|
Siera platei izmantots: Vispirms uz paliktņa novieto burciņu ar Grissini maizes nūjiņām, pesto burciņu, bļodiņu ar rudzu sausmaizītēm, citu bļodiņu ar sāļajiem riekstiņiem. Pēc tam brīvajās vietās izvkārto sierus, augļus, šķiņķi un riekstiņus.
|