Vārda dienu svin: Vanda, Veneranda, Venija

10 idejas uzkodām, ko celt galdā Vecgada vakarā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ja Ziemassvētkiem piestāv īstas svētku vakariņas ar siltajiem pamatēdieniem, tad Vecgada vakars bieži vairāk asociējas ar zviedru galdu ar salātiem un dažādām uzkodām, jo gribas vien paknakstīties ar kaut ko, gaidot gadu miju. 

Ja arī tavs plāns šajā gadā nav pusi dienas pavadīt pie plīts, cepot un šmorējot, apkopojām uzkodu idejas, kas lieliski iederēsies uz svētku galda Vecgada vakarā.

 
 
 

Iecienīta uzkoda Rimi Gardēdes Lienes Zemītes mājās ir mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi. Pamēģini tās pagatavot arī tu!
 

 
 
 
Uzkoda, kuras pagatavošanai iedvesmojuši slavenie Cēzara salāti.
 
 
 
 
 
Šī ir uzkoda, ko var pagatavot patiešām 5 minūtēs, un piekrišana tai ir visās ballītēs. Viss, kas nepieciešams ir sāļie krekeri, vīģu ievārījums un Dor Blue jeb zilais siers.

 

 

Garšīgs starterītis, kas pazūd no šķīvja lielā ātrumā. Vajag vien kartupelīšus, olas un siļķi!

 

 

 
 
 
 
 
Sajūti vasaras un dārza ballīšu vēsmas kaut ziemā ar šo šefpavāra Ērika Dreibanta vistu spārniņu recepti.

 

 

 
 
Maigi kraukšķīgs cepums, krēmīga pastēte, olīvu rūgtums, saldi skābais kivi – ideāla garšu un tekstūru kombinācija.
 
 
 
 
Nelielām viesībām vai vienkārši jautram vakaram draugu vai ģimenes lokā pagatavo vienkāršas, bet gardas uzkodas – pildītos lavašus.
 

 
 
 
Pildīti šampinjoni ir ātrs un garšīgs risinājums. Turklāt šādi pildīti šampinjoni ir garšīgi gan silti, gan atdzesēti.
 
 

 


Klasiska, bet visiem tīkama uzkoda noteikti ir pildītas olas. Pārsteidz mīļos ar dažādām pildīto olu versijām!
 

 
 
Kura gan pasēdēšana ir iedomājama bez kādas uzkodas. Šeit ideja uzkodai jeb tapām Spānijas noskaņās.
 

Tevi varētu interesēt arī šīs idejas:

SIERA PLATE – VIENMĒR LABS RISINĀJUMS SVĒTKU GALDAM

Pieredze rāda, ka parasti siera platēm ir liela piekrišana, jo katrs uz tās var atrast savām garšas kārpiņām ko tīkamu.

 

 

 

 

VIEGLĀM UZKODĀM – DĀRZEŅU PLATE

Dārzeņu plate ir ideāls risinājums, ar ko celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.

 

 

 

 

SĀĻĀ KŪKA – GARŠĪGĀKA KĀ VEIKALĀ PIRKTA

Tā noteikti nav kūka ikdienai. Kūka ir ļoti sātīga. Tās pildījumā izmantoti divu veidu salāti jeb masas, tāpēc vari pat nedodmāt par atsevišķu salātu gatavošanu! 

 

 

 

 

MENCAS FILEJAS GABALIŅI TOMĀTU MĒRCĒ AR SĪPOLIEM

Ja esi zivju ēdienu cienītāja, tad šeit viena versija, kā pagatavot mencu tomātu mērcē. Ātri un, gribas pat teikt, garšīgāk kā veikalā nopērkamās!

 

 

 

 

AUKSTĀ GAĻA

Galertu tradicionāli gatavo no cūkgaļas ausīm, galvas un citām daļām. Neatkarīgi no sastāvdaļām, abi šie ēdieni ir vienlīdz labi un veselīgi.

 

 

 

 

FONDĪ – NESTEIDZĪGAS VAKARIŅAS OMULĪGĀ KOMPĀNIJĀ

Īpašais šī ēdiena baudīšanas veids (visi mielojas no viena katla, talkā ņemot pagaras divzaru dakšiņas) padara maltīti nesteidzīgu, raisa sarunas un kaut uz brīdi liek aizmirst dienišķo steigu.

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu