Vārda dienu svin: Lilita, Irita, Ita

Viena recepte, trīs dažādas ogu kūkas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

rēks būtu ražīgākajā ogu laikā nepagatavot kādu gardu, vasarīgu ogu kūku, vai ne? Mūsu lasītāja Vēsma piedāvā unikālu recepti, ar kuras garšu niansēm vari spēlēties, mainot klāt pievienotās ogas un katru reizi iegūt gluži citu kūku!


Izmanto QR kodu un skati

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Kūkai nepieciešams:
360 g Selgas cepumu;
200 g sviesta;
0,5 l salda krējuma;
700 g ogu (zemenes, avenes vai mellenes u.c. ogas);
6 ēdamkarotes cukura;
5 tējkarotes želantīna.

Pagatavošana:
Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst.
Sablendē ogas ar cukuru. Saputo saldo krējumu. Sablendētās ogas iemaisa saldajā krējumā. Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu. Krēms gatavs.
Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem. Liek ledusskapī sastingt. Kad sastingusi, noņemam tortes formas maliņu.
Rotā ar šokolādi, svaigām ogām un piparmētru lapiņām.

Aveņu kūka

Melleņu kūka

Zemeņu kūka

Dalīties.

Atstāt Ziņu