Vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Dzirkstošajā vīnā gatavoti āboli ar kanēli un mango sorbetu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kā savai otrajai pusītei Valentīna dienā pagatavot restorāna cienīgas vakariņas, nepārmaksājot? Īpaši gatavojoties visu mīlētāju dienai, “Maxima Latvija” vēstnesis Raimonds Zommers dalās ar ātri un viegli pagatavojama deserta recepti, kas būs arī draudzīga naudas maciņam – sastāvdaļām nepieciešamais budžets nepārsniegs 10 eiro.

Sastāvdaļas (4 personām):
1 kg ābolu
100 g auzu pārslu
300 ml dzirkstošā vīna “Torley”
300 g cukurs
100 g sviests
1 ēd. k. malta kanēļa
400 g mango sorbeta

Pagatavošana:

  1. Katlā liek sviestu, cukuru un lēni maisa, līdz viss ir izkusis.
  2. Pievieno auzu pārslas un karamelizē 5 minūtes, tad pievieno gabaliņos sagrieztu nomizotu ābolu.
  3. Visu silda uz karstas plīts virsmas, lai āboli karamelizējas apmēram 5 minūtes.
  4. Pievieno dzirkstošo vīnu, gatavo ābolus līdz tie kļūst mīksti, bet ne izjukuši.
  5. 1 minūti pirms deserts gatavs, pievieno maltu kanēli, izmaisa un liek traukā.
  6. Desertu vēlams pasniegt siltu kopā ar aukstu mango sorbetu.
Dalīties.

Atstāt Ziņu