Vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Ingvera vegānās piparkūkas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aizvietojot vien pāris sastāvdaļas, arī vegāni var pilnvērtīgi baudīt Ziemassvētku tradicionālos ēdienus,- pārliecināts vegāno ēdienu pavārs un Rimi Gardēdis Edgars Sanders. Piemēram, gatavojot piparkūku mīklu, sviestu jāaizvieto ar kokosa taukiem.

Šeit ideja, kā pagatavot ingvera vegānās piparkūkas. Aptuvenais pagatavošanas laiks – 3 stundas, 4 personām.

Nepieciešams:
100 g cukura
120 g zeltainā sīrupa
50 g sojas piena
65 g rafinētu kokosa tauku
250 g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. malta ingvera
šķipsna malta kanēļa
šķipsna maltu krustnagliņu
šķipsna malta muskatrieksta
šķipsna sāls
šķipsna svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana:
Katliņā liec cukuru, sīrupu, pienu un kokosa taukus. Uzsildi uz mazas uguns un maisi, līdz cukurs izšķīdis. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. Bļodā liec miltus, garšvielas, cepamo pulveri un pievieno cukura-kokosa tauku masu. Visu kārtīgi samaisi, līdz izveidojas mīkla. To liec ledusskapī uz 2 stundām. Pēc tam izrullē mīklu aptuveni 4 mm biezumā, izspied vēlamās formiņas un liec cepties 200 grādos uz 5–6 minūtēm.

Dalīties.

Atstāt Ziņu