Kādus brokastu ēdienus pagatavot bērniem, kas bauda vasaras brīvlaiku vai nesteidzīgu atpūtu vecāku atvaļinājuma laikā, ja brokastu gatavošanai nevaram vai negribam veltīt daudz laika, taču mazie brokastotāji ir pietiekoši izvēlīgi un kārtējā omlete vai desmaize nederēs? Varbūt franču grauzdiņus?
Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi garšos gan lieliem, gan maziem! Turklāt gatavošana neaizņems vairāk par 10 minūtēm.
Nepieciešams: (4 porcijām)
2 olas (sakultas)
8 maizes šķēles gaišās maizes (derēs jebkura tipa baltmaize, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām)
1 glāze piena
1 tējk. cukura
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. kanēļa
1/4 tējk. muskatrieksta
nedaudz rapšu eļļas cepšanai
Mērcei:
150 g rikotas siera
1 ēd.k. vijīga medus vai kļavu sīrupa
svaigas ogas pasniegšanai
Pagatavošana:
1) Lielā traukā sajauc olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.
2) Maizi sagriež nūjiņās.
3) Sakarsē pannu, iesmērē to ar eļļu.
4) Kamēr panna uzkarst, apmērcē maizi olu-piena maisījumā no abām pusēm (neatstāj maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cep ~ 1 min no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.
5) Mērcei sajauc rikotas sieru ar medu vai sīrupu.
6) Bauda siltus ar mērci un svaigām ogām.