Vārda dienu svin: Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola

Sildoša ķirbju-dārzeņu biezzupa ar ingveru un kokosriekstu pienu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

irbju biezzupai ir neskaitāmas variācijas, taču šī manām un manu tuvinieku garšas kārpiņām tīk vislabāk. Es to saucu par drēgno rudens un ziemas mēnešu zupu, jo, pirmkārt, tās krāsa ir dzīvespriecīgi dzeltenoranžajos toņos, kas atgādina par saulaino vasaru, savukārt sastāvā esošais ingvers, sīpols, ķiploks un puravs piešķir tai īpašu sildošu efektu.

Nepieciešams (10 personām):
1/2 no vidēja ķirbja
4 vidēji kartupeļi
3 burkāni
1/2 no vidēja kabača (1 cukīnī)
1 vidējs purava kāts vai 1/2 no liela purava
1 vidējs sīpols
2 daiviņas ķiploka
2 tējk. sasmalcināta svaiga ingvera
sāls, pipari
400 ml Santa Maria THAILAND kokosriekstu piena (vajadzēs 250-300 ml)

Pasniegšanai:
ķirbju sēklu eļļa, kaltētas ķirbju sēklas, maize

Pagatavošana:
Vispirms nomizo un sagriež kubiņos visus dārzeņus. Ķirbja un pārējo dārzeņu proporcijai vajadzētu būt aptuveni 50:50. Proti, tik cik ir ķirbja, tik ir visu pārējo dārzeņu kopā. Liek tos visus katlā, pārlej ar glāzi ūdens un liek sautēties. Tad nomizo un sagriež sīpolu, ķiplokus, ingveru un puravus. Uzkarsē pannā eļļu un tajā liek apcepties vispirms sīpolus un ķiplokus, tad pieievieno sasmalcināto ingveru un puravus. Visu pasautē 2-3 minūtes un pievieno katlā esošajiem dārzeņiem. Ļauj dārzeņiem vārīties, ik pa laikam tos apmaisot. Kad dārzeņi jau sāk šķist, katlu noņem no uguns un sablenderē līdz tiek iegūta viendabīga masa. Pievieno 250-300 ml kokosriekstu piena (skaties, cik šķidru zupu vēlies), iemaisa un liek vēlreiz uz nelielas uguns uzvārīties līdz pirmajiem burbuļiem. Tad ņem katlu nost no uguns, servē bļodiņās un dekorē ar grauzdētu ķirbju sēklu eļļu, kaltētām ķirbju sēklām. Ir mēģināts pasniegt arī ar saldā čilli mērcē un medū marinētām un apceptām garnelēm. Garšo lieliski!

Dalīties.

2 komentāru

  1. Pagatavoju, likās, ka ingvera garša pārāk spēcīga. Kokosriekstu piena vietā gan pieliku saldo krējumu.

  2. Gardi gan on

    Brīvdienās pagatavoju. Ēda pat konservatīvākie ģimenes locekļi 🙂 Koksriekstu piena vietā izmantoju saldo krējumu.

Atstāt Ziņu