Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Pašas siets siers – sāļš ar lakšiem, salds ar kliņģerīšu ziediem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Par mājas siera siešanu parasti runājam vasaras saulgriežu laikā. Taču velti! Ar tiem vari mieloties visa gada garumā!?

Ņem recepti līdzi uz veikalu!
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:
3 l pilnpiena
1 kg skāba pilnpiena biezpiena
6 olas
0,5 kg sviesta
svaigas lakša lapiņas vai kaltēti kliņģerīšu ziedi
sāls vai cukurs
malts muskatrieksts
1 kārtīgs siera ritulis vai 2 mazāki

Pagatavošana:

  1. Pienu uzkarsē līdz 96 °C temperatūrai. Tas ir brīdis, kad piens teju, teju gatavojas “izkāpt” no katla.
  2. Tikmēr biezpienu samaisa kopā ar olām.
  3. Kad piens sakarsis, pamazām iemaisa biezpienu. Maisa tik ilgi, līdz redzams, ka sāk atdalīties sūkalas, t.i., virspusē nostājas zilgans šķidrums.
  4. Šo pienīgo masu izkāš caur marli vai citu porainu auduma gabalu.
  5. Katlā izkausē sviestu, iemaisa garšvielas – manā gadījumā svaigas sakapātas lakšu lapiņas vai kaltētus vai svaigus kliņģerīšu ziedus otram sieram.
  6. Izkāsto masu samaisa kopā ar sviestu. Maisa tik ilgi, līdz siers atlec no malām. Tas ir fiziski diezgan smags darbs.
  7. Kad tas paveikts, liek formā nopresēties.

 

Iedvesmo:

Dalīties.

Atstāt Ziņu