Vārda dienu svin: Ādolfs, Ilgonis

Ātri pagatavojams un absolūti vegāns – pašas gatavots saldējums!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

asara ir saldējuma laiks. Lai cik ļoti man nepatiktu ideja par atvēsināšanos ar saldējumu, realitātē bieži no tā atsakos, jo nepavisam nekārojas treknums un saldums, kas nāk ar to komplektā? Taču bez saldējuma nedzīvoju, jo savā ģimenē esmu atklājusi veidu kā apmierināt vēlmi pēc saldējuma, taču bez jebkādas piena produktu un cukura klātbūtnes. Tos es aizstāju ar saldētu banānu, kas sablenderēts piešķir masai aukstumu un saldējuma konsistenci. 

Par visu pēc kārtas. 

Lai pagatavotu šādu saldējumu būs nepieciešams/-i saldēts/-i banāns/-i. Man parasti krājumā jau stāv sasaldēti banāni no reizēm, kad ir nopirkts tā pavairāk banānu, taču nav izgājušies. Tad nu, lai tie nesabojātos, sagriežu un salieku saldējamos trauciņos, jo zinu, ka iziesies saldējuma gatavošanai. 

Vēl būs nepieciešamas sezonas ogas vai augļi (der arī saldētas ogas). Cukura vai citu saldinātāju pievienošana ir atkarīga no katra paša vēlmēm. 

Pats gatavošanas process ir gaužām elementārs: ieber blenderī ogas vai augļus un samaļ, pievieno saldētos banānus un turpina blenderēt. Nepieciešamais banānu daudzums būs atkarīgs no tā, kāda biezuma saldējumu vēlies iegūt: jo biezāku to vēlies, jo vairāk banānu būs nepieciešams. 

Principā saldējums ir gatavs. To vari baudīt uzreiz vai arī pildīt trauciņos un sasaldēt stingrāku, lai var veidot saldējuma bumbas. 

Lai izdodas!

Ja izmēģini šo recepti – atsūti mums bildi uz sp@sievietespasaule.lv ar komentāru, kādas ogas/garšas saldējumam piešķīri! Vai arī dalies ar foto draugiem.lv vi Facebook, izmantojot pieminējumu @SievietesPasaule!

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu