Vārda dienu svin: Antonija, Anta, Dzirkstīte

Ziemassvētku kēkss ar svētku smaržu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ai arī decembris darba ziņā ir viens no intensīvākajiem gada mēnešiem, dziedātājai Jolantai Gulbei-Paškevičai Ziemassvētki ir gada mīļākie svētki, jo tie ir visas ģimenes kopā sanākšanas laiks. Tieši kopābūšana viņas ģimenē ir pati būtiskākā svētku tradīcija, tāpat kā kopīga svētku galda klāšana.

Pēdējos gados kā īpašs kārums dziedātājas mājās top Ziemassvētku kēkss, kas ar savu izteikto smaržu vairo svētku sajūtu.

Lai pagatavotu īpašo kēksa masu, nepieciešams:
1 kg žāvēti augļi un sukādes
200 g sasmalcināti rieksti (vislabāk valrieksti)
150 g ievārījums (ķiršu, jāņogu vai apelsīnu)
100 ml brendijs
1 apelsīna sula
rīvēta citrona miziņa 

Šīs sastāvdaļas sajauc kopā un atstāj uz diennakti ievilkties istabas temperatūrā. Pēc diennakts gatavo mīklu, kam nepieciešams:
200 g sviests
200 g cukurniedru cukurs
100 g medus
6 lauku olas

Visas šīs sastāvdaļas puto “ar roku”, kamēr izšķīst cukurs. Atsevišķā traukā sajauc:
200 g miltus
3 tējk. “Santa Maria” piparkūku garšvielu maisījuma
1 tējk. cepamā pulvera

Šo visu samaisa, pievieno putoto sviesta masu un izturēto augļu maisījumu. Saliec kēksa veidnēs un cep 110-120 grādos 3 stundas. Tad atdzesē, ietin marlītē un folijā, un liec ledusskapī atkal uz diennakti. Pēc tam ir gatavs baudīšanai!

Dalīties.

Atstāt Ziņu