Ir melleņu laiks un, ja gadās mežā (tirgū) uziet labi daudz šo gardo ogu, iesaku pagatavot šo ievārījumu.
Nepieciešams*:
1 kg melleņu
500 g cukura (parastā)
* Ja gatavot vairāk, izmanto šo pašu melleņu un cukura proporciju 2:1.
Pagatavošana:
Iztīra mellenes. Katliņā lej ūdeni, lai tas apņem katla apakšu. Ieber mellenes un 5-10 minūtes ļauj ogām šķīst. Neaizmirsti gan, ka šķiedēšanas laikā ogas ir jāmaisa, lai tās nepiedegtu. Tad pievieno cukuru, visu apmaisa un vāra aptuveni 20 minūtes uz lēnas uguns. Vārīšanās laikā, iespējams, izveidosies putu kārtiņa. To ar karoti vajag nosmelt. Kad ievārījums uzvārījies, to verdošu pilda burciņās. Burkas aizvāko un uzglabā pagrabā.
Ja sākumā šķitīs, ka ievārījums būs diezgan šķidrs, tad pēc atdzišanas tas pārvērtīsies želejā.
Padalies arī ar savu melleņu ieziemošanas metodi!