Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Spāņu deserts ‘Leche frita’ (cepts piens)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas 6 pocijām:
3 olas
250ml piens
4 ēd.k kukurūzas ciete
4-6 ēd.k cukurs
vaniļas cukurs vai kanēlis vai kāda cita veida aromāts
rīvmaize,milti apviļāšanai
ievārījums vai ķīselis pasniegšanai

Pagatavošana:

1 olu sadalam baltumu un dzeltenumu atsevišķi. Baltums iet malā, tas būs panēšanai.

Dzeltenumu un divas olas iesitam traukā, katliņā, iemaisam cukuru un kartupeļu cieti. Maisam ar putojamo slotiņu līdz rodas viendabīga masa bez kunkuļiem.

Viegli uzsildam pienu, iemaisam olu masā, lai viendabīgs šķidrums. Pievienojam garšvielu, es liku vaniļas cukuru.

Liekam katliņu uz mazas uguns un, nepārtraukti maisot, karsējam ap 10 minūtēm līdz masa sabiezē un savelkas vienā kamolā.

Liekam šo masu trauciņā, kur ieklāta pārtikas plēve, izlīdzinam un ļaujam atdzist.

Kad pilnībā atdzisis, varam viegli izņemt no formas.

Liekam desertu uz miltainas virsmas, sagriežam porcijās.

Katru gabaliņu apviļājam miltos.

Ņemam atlikto olas baltumu un viegli sakuļam ar dakšiņu. Iemērcam tajā desertu un tad apviļājam rīvmaizē.

Sagatavojam visus deserta gabaliņus.

Vāram labi sakarsētā eļļā vienu minūti.

Liekam uz papīra, lai liekā eļļa notek.

Pasniedzam vēl siltu ar ķīseli vai ievārījumu, bet tik pat labi var pasniegt ar ko sirds kāro.

Ļoti vienkārši pagatavojams, ļoti neparasts un gards deserts. Sanāk tāds maigs un krēmīgs.

Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu