Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Sliņķu rabarbermaize jeb sezonas našķis steidzīgajiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

rī pašmājās jau saauguši brangi pirmie rabarberu kāti, un var sākties gastronomiskās izvirtības. Tomēr ne vienmēr ir laiks tām veltīt daudz laika. Tāpēc šoreiz par kādu “sliņķu” versiju rabarbermaizei. 

Nepieciešams:
2 gb kārtainās mīklas plākšņu (saldēto)
2 vidēji rabarberu kāti
2-3 ēd.k. cukura
1 ola
2 ēd.k. biezpiena
1 ēd.k. skābā krējuma
kanēlis

Pagatavošana:
Izklāj ar cepamo papīru cepampannu un liek uz papīra saldētās mīklas plāksnes. Kamēr tās nedaudz atlaižas, veic pārējos sagatavošanās darbus – bļodiņā sakuļ olu un citā traukā sagriež nomizotus rabarberu kātus, pārber tos ar 1,5-2 ēdamkarotēm cukura un atstāj. Ņem otiņu un noziež mīklas plāksnītes ar sakulto olu. Tad uz mīklas plāksnītēm kārto cukuroto rabarberu gabaliņus (būtiski, lai rabarberi vēl nav atdevuši pārāk daudz sulas, jo tad tie uz kūkas būs gardi un sulīgi). Kārto vienmērīgi, lai vietīgi nosegta visa mīklas virsa. Atlikušajai sakultajai olai pievieno biezpienu un skābo krējumu, pēc vēlēšanās var pievienot arī nedaudz cukura vai cita saldinātāja, visu rūpīgi samaisa un ar karotes palīdzību klāj virs rabarberiem. Noslēgumā pārkaisa visu ar kanēli un pēcvēlēšanās var pārbērt vēl arī nedaudz cukura. Liek uzkarsētā krāsnī 180-200 grādu temperatūrā uz +/-20 minūtēm.

Lai labi garšo!  

Dalīties.

Atstāt Ziņu