Vārda dienu svin: Lita, Sibilla, Teika

Skābeņu zupa ar grūbām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cik pavāru, tik skābeņu zupu variantu! Tomēr ir sastāvdaļas, kas nemainās – protams, tās ir pašas skābenes un olas! Lūk, Natašas skābeņu zupas variants.

Nepieciešamās sastāvdaļas

– 250ml glāze ar grūbām
– 1 vidēja lieluma burkāns
– 1 liels sīpols
– 4 vidēja lieluma kartupeļi
– 0,5l burciņa ar skābenēm
– kauliņi buljonam
– garšvielas
– uz vienu porciju puss ola

Pagatavošana
Grūbas liekam mērcēties uz 2 stundām, pēc tam noskalojam aukstā ūdenī un liekam vārīties. Kad sāk burbuļot, nokāšam, noskalojam ar aukstu ūdeni un liekam atkal vārīties līdz pusgatavas. 3l katiņā liekam vārīties kauliņus ar lauru lapām un pipariņiem. Sīki sagriežam sīpolu, uz rupjās rīves sarīvējam burkānu. Sīpolu cepam eļļā, pievienojam burkānus un pasautējam. Liekam katlā pie kauliņiem. Sagriežam kartupeļus mazos gabaliņos, liekam katlā grūbas, kartupeļus un vāram ap 10 minūtēm, tad pievienojam skābenes un vāram līdz kartupeļi mīksti.
Mēs šo zupu ēdam ar krējumu un vārītu oliņu.

Dalīties.

1 komentārs

  1. vēl viens variants on

    Skābenes zupā jāliek tad, kad mīksti kartupeļi, jo skābā vidē kartupeļi mīksti vairs neizvārās. Pati esmu pārbaudījusi. Visgaršīgāk ir žāvēts cūkas stilbiņš.Grūbas nemērcēju, bet lielākā ūdens daudzumā lieku vārīties,kopā ar cūkas stilbiņu tad, kad ūdens uzvārījies, vienīgi ilgāk grūbas vārās.

Atstāt Ziņu