Vārda dienu svin: Beāte, Beatrise

Šašliki – visgardākie pašas gatavotā marinādē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ja neesi veģetāriete, tad droši vien arī Tev vasara nav iedomājama bez garda šašlika. Nopirkt veikalā spainīti jau sagatavotas cepamās gaļas, protams, ir vieglāk, nekā pašai krāmēties ap jēlu gaļu, tomēr tieši pašu gatavotajam šašlikam garšas ziņā nekas nestāv klāt! Šašliku marināžu veidi ir simtiem – atliek tik ļauties izdomai. Arī SievietesPasaule.lv iesaka tev  dažas receptes, kā oriģināli pagatavot šašlika marinādes.

Cūkgaļas šašliks ar alu
Nepieciešams:
cūkgaļa, kečups, majonēze, dilles, pētersīļi, sīpols, citrons, citas garšvielas, 0,5 litrus alus
Pagatavošana:
Sagriez cūkgaļu nelielos gabaliņos. Sākumā liec traukā pa kārtām – vispirms gaļa, tad zaļumi, sīpoli, atkal gaļa utt. Pa virsu spiež kečupu, majonēzi, uzber garšvielas, pielej alu. Tad ņem un visu rūpīgi samaisa. Pārgriez uz pusēm citronu. Pus citronam izspied sulu un pieliec klāt marinādei, otru pusi sagriez šķēlītes un iemaisi. Šo vislabāk gatavot iepriekšējā dienā, lai nākamajā to varētu cept un tas būtu labi samarinējies.  

Cūkgaļas šašliks ar majonēzi un sinepēm
Nepieciešams:

cūkgaļa, majonēze, ķiploks, citrons, šašlika garšvielu maisījums, sojas mērce, sinepes.
Pagatavošana:
Sagriez cūkgaļu nelielos gabalos. Tad ķeries pie marinādes gatavošanas. Vispirms, samaisi majonēzi ar saspiestu ķiploku (pēc vēlēšanās), piespied citrona sulu, pievieno šašlika kopējo garšvielu, pielej nedaudz sojas mērces, pievieno sinepes (var pavairāk). To visu samaisa un iegūtajā marinādē iecilā sagrieztos gaļas gabaliņus. 

Cūkgaļas šašliks tomātu sulā
Nepieciešams:

cūkgaļa, majonēze, tomātu sula, karijs, čilli pēc vēlēšanās, sāls, pipari, garšaugi.
Pagatavošana:
Sagriež cūkgaļu nelielos gabaliņos. Samaisa pārējās sastāvdaļas un iegūtajā mērcītē iecilā gaļas gabaliņus. Šajā marinādē gaļa jātur vien dažas stundas un tā jau ir gatava cepšanai.

Šašliks adžikas marinādē
Nepieciešams:

cūkas vai vistas gaļa, sīpoli, sinepes, adžika, zaļumi.
Pagatavošana:
Sagriez gaļu nelielos gabalos un pievieno tai visas sastāvdaļas. Cik daudz ņemt katru marinādes sastāvdaļu, tas jau ir tavas gaumes jautājums. Atstāj vēsā vietā visam ievilkties. Faktiski gaļa ir gatava cepšanai jau nākamajā dienā.

Šašliks citrona un bazilika marinādē
Nepieciešams:

gaļa, piemēram, viens kilograms, divi citroni, baziliks, sīpoli, sāls, pipari.
Pagatavošana:
Sagriez gaļu, uzlej tai virsū no diviem citroniem izspiestu sulu, pieliec sagrieztu baziliku un sīpolus. Atstāj uz dienu, divām ievilkties.

Vistas šašliks apelsīnu sulas marinādē
Nepieciešams:

vistas gaļa, apelsīnu sula, medus, čilli, sāls.
Pagatavošana:

Sagriez vistas gaļu nelielos gabaliņos, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno nedaudz medus, čilli un sāls. Samaisi visu un ļauj tam ievilkties uz dienu.

Vistas šašliks ar zemesriekstiem
Nepieciešams:

1 kilograms vistas gaļas, 200 grami sāļo zemesriekstu, ķiploks, pustējkarote malta ingvera, vīna etiķis, sojas mērce, eļļa.
Pagatavošana:

Sagriez nelielos gabaliņos vistas fileju. Virtuves kombainā liec divas ķiploka daiviņas, sāļos zemesriekstus, maltu ingveru, divas ēdamkarotes etiķa, sojas mērci, samaļ. Beigās pievieno nedaudz eļļas. Pusi riekstu mērces uzlej uz sagrieztās vistas filejas, pārējo noglabā pasniegšanai ar jau izceptiem šašlikiem. Šajā marinādē gaļa jāmarinē aptuveni stundu, divas un tā jau būs gatava cepšanai.

Vistas šašliks armēņu gaumē
Nepieciešams:

vistas fileja, melnie, pipari, sīpols, sviests.
Pagatavošana:

vistu sagriež nelielos gabaliņos, saberz ar sāli un pipariem. Liek uz oglēm cepties. Pa laikam pārlej ar izkausētu sviestu.

Šašliks minerālūdenī
Nepieciešams:

gaļa, gāzēts minerālūdens, sojas mērce, sīpoli, šašlika garšvielu maisījums, sāls.
Pagatavošana:
sagriez gaļu, pārlej to ar minerālūdeni. Atstāj uz pusstundu. Pēc tam minerālūdeni nolej un pievieno sojas mērci, sagrieztus sīpolus, garšvielas. Visu samaisa, var pievienot vēl nedaudz sāli. Ļauj visam ievilkties pāris stundas un var jau cept.

Vari, protams, gatavot arī tradicionālo šašliku, kura marinādei nepieciešams vien sāls, pipari, lauru lapa, etiķa esence un sīpoli.

Padalies ar savām šašlika marinādes receptēm arī Tu!

 

Dalīties.

3 komentāru

  1. Šausmīgi sakārdinājāt, es pat iztēlojos šašlika smaržu, kad tas cepās uz grila, mmm, siekalas tek 🙂

  2. Šogad vēl nemaz nav nācies baudīt šašlikus. Redzot šo bildi tiešām saskrien siekalas mutē! Varu teikt, ka es esmu iecienījusi ātrās šašliku marinādes, nevis tās, kur nedēļas jātura un jāmarinē. Un tur nu ļaujos improvizācijai, izmantoju kas tik ir pa rokai no garšvielām. Un vienmēr ir garšīgi. Savādāk, bet garšīgi!

  3. Mājās gatavotais šašliks ir vislabākais. Veikalā spainīšos un plēves iepakojumos tiek pārdoti nekur nederīgie atgriezumi!

Atstāt Ziņu