Vārda dienu svin: Līga

Plānās pankūkas ar pildījumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas pankūkām:
200ml piens
300ml alus
100g kviešu milti
120g rīsu milti
3 ēd.k cukurs
1 tēj.k vaniļas cukurs
3 olas

Sastāvdaļas pildījumam:
400g vājpiena biezpiens
4 ēd.k cukurs
2 banāni
300g zemenes
1 tēj.k vaniļas cukurs

Lai banāni nepaliek melni, tos iemērcam apelsīnu, citronu sulā vai arī ābolu etiķī, kas sajaukts nedaudz ar ūdeni. Parasti to daru apelsīnu sulā,t ā kā šoreiz tās nebija izmantoju ābolu 6% etiķi.

Gatavās pankūkas aplejam ar šokolādi vai alus mērci:
150ml alus
1 ola
50g šokolāde pēc pašu izvēles
2 ēd.k cukurs
1 ēdk milti

Pagatavošana:
Olas sakuļam ar cukuru, vaniļu, pievienojam rīsu miltus. Saputojam.
Pielejam pienu, saputojam.
Pieberam kviešu miltus, saputojam. Pielejam alu, saputojam līdz nav kunkuļi. Ļaujam nedaudz mīklai atpūsties.

Mīkla sanāk ļoti šķidra – tā tam jabūt.

Pannu iesmērējam ar eļļu (tieši iesmērējam, nevis uzlejam). Lejam mīklu uz sakarsētas, ieeļotas pannas plānā kārtiņā.
Cepam no abām pusēm uz vidējas uguns.
Kā redzam, ka augša vairs nav jēla, tad apgriežam otrādi. Apgriežot pankūku, eļļu vairs nelieku.

Izcepam visas pankūkas. Lai pankūkas būtu maigas, jācep uz vidējas uguns, nevis uz lielas.

Cepu 26cm diamtera pannā un sanāca 14 pankūkas.

Pildījums:
Sasmalcinam banānus. Iemērcam skābumā (sula vai etiķis, kas pa rokai).
Sasmalcinam zemenes.
Biezpienu, ja graudains sablenderējam ar cukuru un vaniļu, ja viendabīgs, vienkārši izmaisām.
Biezpienam pievienojam augļus.
Pildījums gatavs.

Liekam uz pankūkam un sarullējam.

Pasniedzam pankūkas  ar svaigām zemenēm un aplejam ar šokolādi vai alus mērci, ko gatavo sekojoši:

Olu samaisam ar cukuru un miltiem, lai nav kunkuļi.
Alu un šokolādi liekam katliņā, karsējam, maisām līdz šokolāde pilnībā izkususi.
Maisot lejam alu olai klāt. Liekam karsēties uz uguns un maisam ar putojamo slotiņu, līdz krēms sabiezē. Gatavs.

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>>






Dalīties.

Atstāt Ziņu