Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Pilngraudu auzu pārslu deserts

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pagatavosim ļoti vienkāršu un gardu desertu,kas būs arī veselīgs. Šim desertam būs divi varianti, viens būs ar svaigiem augļiem, bet otrs no žāvētiem.
Protams, katrs var pievienot tos augļus, kas pašiem garšo,derēs dažādi, tikai jāņem vērā, ka skābiem augļiem jāpievieno medus, bet saldiem – nē un skābiem augļiem jāpievieno mazliet vairāk želatīna kā saldajiem.

Sastāvdaļas desertam ar svaigiem augļiem:
1 kivi
1 banāns
250ml kefīrs vai tīrkultūra
2 tējk želatīns Santa Maria
50ml piens
5 ēd.k pilgraudu auzu pārslu
4 ēd.k saulespuķu sēkliņas
2 ēd.k medus

Pagatavošana:
Kivi un banānu sablenderējam, pievienojam medu un tīrkultūru. Sablenderējam.
Iemaisam iepriekš apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas un auzu pārslas.
Pienā iemaisam želatīnu, 5 minūtes uzbriedinam un uzsildam siltu. Izmaisam līdz želatīns izkusis.
Želatīnu iemaisam desertā.
Liekam ledusskapī uz 2 stundām.
 
Sastāvdaļas desertam ar žāvētiem augļiem:
8 dateles
8 žāvētas plūmes
250ml tīrkultūra vai kefīrs
40ml piens
1 tēj.k želatīns
5 ēd.k pilngraudu auzu pārslas
4 ēd.k saulespuķu sēkliņas

Pagatavošana:
Dateles un plūmes sablenderējam ar tīrkultūru, iemaisam iepriekš apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas un auzu pārslas.
Pienā iemaisam želatīnu, 5 minūtes uzbriedinam un uzsildam siltu. Izmaisam līdz želatīns izkusis.
Želatīnu iemaisam desertā.
Uz 2 stundam ledusskapī un pēc tam ķeramies pie ēšanas.

Lai labi garšo!

Pagatavosim ļoti vienkāršu un gardu desertu,kas būs arī veselīgs. Šim desertam būs divi varianti,viens būs ar svaigiem augļiem,bet otrs no žāvētiem.
Protams,katrs var pievienot kādi augļi garšo,derēs dažādi,tikai jāņem vērā,ka skābem augļiem jāpievieno medus,bet saldiem nē un skābiem augļiem jāpievieno mazliet vairāk želatīns kā saldiem.
Sastāvdaļas desertam ar svaigiem augļiem:
1 kivi
1 banāns
250ml kefīrs vai tīrkultūra,man bija tīrkultūra
2 tējk želatīns Santa Maria
50ml piens
5 ēd.k pilgraudu auzu pārslu
4 ēd.k saulespuķu sēkliņas
2 ēd.k medus
Pagatavošana: Kivi un banānu sablenderējam,pievienojam medu un tīrkultūru.Sablenderējam.
Iemaisam iepriekšs apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas un auzu pārslas.
Piena iemaisam želatīnu,5 minūtes uzbriedinam un uzsildam siltu.Izmaisam līdz želatīns izkusis.
Želatīnu iemaisam desertā.
Liekam ledusskapī uz 2 stundām.
 
Sastāvdaļas desertam ar žāvētiem augļiem:
8 dateles
8 žāvētas plūmes
250ml tīrkultūra vai kefīrs
40ml piens
1 tēj.k želatīns
5 ēd.k pilngraudu auzu pārslas
4 ēd.k saulespuķu sēkliņas
Pagatavošana: Dateles un plūmes sablenderējam ar tīrkultūru,iemaisam iepriekšs apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas un auzu pārslas.
Piena iemaisam želatīnu,5 minūtes uzbriedinam un uzsildam siltu.Izmaisam līdz želatīns izkusis.
Želatīnu iemaisam desertā.
Uz 2 stundam ledusskapī un pēc tam ķeramies pie ēšanas.
Dalīties.

Atstāt Ziņu