Vārda dienu svin: Lilita, Irita, Ita

Pasaulē vienkāršākā cepumu recepte. Tikai divas sastāvdaļas

Pinterest LinkedIn Tumblr +


eselīgu našķu meklējumos esmu atklājusi neticami vienkāršu un ātri pagatavojamu auzu pārslu cepumu recepti. Gatavi 2 minūtēs! Arī mans mazais ēdienu kritiķis – meita, atzina šos cepumus par gana labiem un ar gardu muti notiesāja. Par spīti tam, ka tajos nav ne kripatiņas cukura, un tie nav tik kraukšķīgi kā esam ieraduši par cepumiem domāt.

Sastāvdaļas:
1 krūze auzu pārslu
1 banāns

Gatavošana:
Oriģinālajā receptē* tika izmantotas ātri pagatavojamās auzu pārslas, taču es esmu izmēģinājusi arī ar parastajām auzu pārslām un jāteic, ka arī tā izdodas labi.
Tātad sākam – nomizojam banānu un ķeramies klāt ķēpīgākajai daļai – saspaidam banānu kopā ar auzu pārslām, kārtīgi ar rokām, tā lai banāns izšķīdis un rodas ķepīga masa. Tad veidojam plānas cepumu piciņas un liekam iekšā mikroviļņu krāsnī uz 2-3 minūtēm. Ilgāk gan ne, jo tad banāns piedeg un cepumi kļūst tumši un cieti. Var cept arī cepeškrāsnī, kādas 10- 15 minūtes aptuveni 180 grādos. Cepumiem ir patīkama saldena garša,ko dod banāns, taču neceriet – tie nebūs kraukšķīgi, drīzāk, mīksti. Bet vai tas ir no svara? 

Ja ir vēlme padarīt cepumus interesantākus, var pievienot rozīnes (tās padarīs arī tos vēl saldākus), tāpat var paņemt mazliet mazāk auzu pārslu un pievienot to vietā mandeļu skiadiņas, žāvētas dzērvenes. Laiks fantāzijai!

               

* Iedvesmu šai receptei smēlos: https://www.youtube.com/watch?v=Qe25ikI_MWU

Dalīties.

6 komentāru

  1. Inga Riežniece on

    Mmm, noteikti izmēģināšu. Pamēģināšu piebērt sēklu miksli:)Līguc, meklē nākamo recepti.

  2. laikam jau brokastīs var ēst arūdeni vai kefīru aplietas auzu pārslas ,pa virsu uzgriežot banānu -ka tik tie cepumi neizraisa zarnu darbības traucējumus -nu vismaz šķidrumu vajag uzdzertdaudz

Atstāt Ziņu