Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Panna cotta ar mellenēm un brūklenēm, un smiltsērkšķu mērci

Pinterest LinkedIn Tumblr +


“Panna cotta ir ēsta tieši vienu reizi un gatavota nav tieši nevienu reizi – līdz ar to šīs ir manas ugunskristības,” iesūtot šo recepti, raksta portāla lasītāja Zane. Viņa RITO virtuves rīku konkursā ieguva iespēju izmēģināt maināma diametra cepamformu, ar kuru uzcepa šo gardo ābolūku, kā arī Delicia panna cotta formiņu komplektu. Jāteica, ka ugunskristības tika izturētas godam, ja reiz gardā itāļu deserta baudītājiem bijusi tikai viena sūdzība – deserta ir bijis par maz! 

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
Panna cottai:
400 ml saldā krējuma
1 tējk. vaniļas cukura
90 g Dansukker Multi želejas cukura 
Mellenes
Brūklenes

Mērcei:
200-300 g smiltsērkšķu
1 tējk. Dansukker marmelādes (ievārījuma) cukura
50-100 g cukurs (pēc garšas – tā kā smiltsērkšķi ir dikti skābi – cukuru liku, līdz mērce ir ēdama – kā saka – uz aci).

 

Pagatavošana:

Ielej bļodiņā/katliņā saldo krējumu, pievieno vaniļas cukuru un Dansukker Multi želejas cukuru.

Visu samaisa un liek vārīties. Krēmu uzsilda līdz tas sāk vārīties un pavāra pus minūti.

Sagatavo panna cottas formiņas un tajās sapilda gatavo krēmu. Es uz vietas improvizēju un pievienoju arī no rīta svaigi lasītās brūklenītes un mellenes.

 

Sapildītās formiņas ar krēmu liek ledusskapī atdzist. Pēc aptuveni stundas krēms ir atdzisis, ja vēl nav – var ielikt saldētavā, lai kārtīgi atdziest.

Kamēr dziest krēms – taisām mērci. Smiltsērkšķu ogas bļodiņā liek vārīties. Kad odziņas ir izšķīdušas – tās izberž caur sietiņu un liek atpakaļ vārīties, pievieno marmelādes cukuru un parasto cukuru un uzvāra 5-10 minūtes. Liek dzesēties.

Kad krēms ir atdzisis to izņem no ledusskapja, noņem  lielo vāciņu, apgāž uz šķīvīša un noņem mazo vāciņu. Viss smuki izkrīt – nekāda ķēpa un nekādu pārpratumu. Krēmu pasniedz pārlietu ar sagatavoto mērci un vari izrotāt ar kādu odziņu un piparmētras lapu.

 

Mani degustētāji teica, ka garšo lieliski – tikai viena problēma – ļoti maz! 🙂

Dalīties.

Atstāt Ziņu