Vārda dienu svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ķirbju-apelsīnu saldais

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pavasarīgi viegls saldais ar citrusīgu garšas niansi – ķīselītis no ķirbja un apelsīnu sulas.

Nepieciešams:
2-3 šķēles neliela ķirbja (~400 g tīrā satura)
450 g apelsīnu sulas (var izmantot arī svaigi spiestu apelsīnu sulu un biezumus)
Sula no ½ citrona
3-4 ēd.k. cukura
Želatīns vai kartupeļu ciete

Pagatavošana:
Uzreiz piebildīšu, ka gatavošanas procesā visas sastāvdaļas jāpielāgo ķirbju daudzumam. Nomizotu, iztīrītu ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Liek katlā un pārlej ar apelsīnu sulu (tik daudz, lai ir nosegti ķirbji). Pievieno no ½ citrona izspiestu sulu. Pievieno cukuru (te nu katrs pēc garšas un tā, cik salds ir ķirbis un cik skāba ir apelsīnu un citrona sula). Visu samaisa un liek vārīties. Vāra līdz brīdim, lai ķirbju skaidiņas vēl būtu nedaudz stingras (kādam varbūt tieši patiktu, ka ir jau pārvērtušās putrā).
Tālāk ir divi iespējamie varianti – ja gribēsies saldo ēst ar putukrējumu vai kādu cita veida krēmu, sagatavo un pievieno želatīnu (seko līdzi katra konkrētā ražotāja instrukcijām). Bet gavēņa laikā, ja vēlies ēst ar svaigu pienu vai vienkārši tādu pašu bez piedevām, vari iebiezināt ar kartupeļu cieti, lai sanāk biezais ķīselis (cietes proporcijas ļoti labi bija parādītas šeit pat portālā pirms kāda laika). Kad pievienots vai nu želatīns vai ciete, pagaida līdz masa sāk mest pirmos burbuļus un lej trauciņos vai lielā bļodā, un liek atdzesēties.  

Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu