Nataša piedāvā uzcept gardus mafinus no lēcām, auzu pārslām un riekstiem, neizmantojot olas!
Sastāvdaļas 12 mafiniem:
1/2 glāze ievārījums, ņēmu zemeņu ievārījumu
sauja riekstu pēc vēlēšanās
1/2 glāze eļļa, izmantoju olīveļļu
1,5 glāzes milti
1/2 glāze auzu pārslas
1 glāze kanādas lēcas
1/4 glāze cukurs, ja ievārījums nav ļoti salds, bet būtībā cukura daudzums pēc gaumes, cik kuram salds garšo
Pagatavošana:
Lēcas izvāram gatavas. Riekstus vēlams apgrauzdēt un tad nedaudz sakapāt ar nazi.
Bļodā maisam kopā visas sastāvdaļas. Secībai nav nozīmes. Kārtīgi izmaisam, līdz viendabīga mīkla.
Pildam formiņās. Ja izmantojam silikona, tad tās nav jāiesmērē, bet citas gan iesmērējam ar eļļu.
Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
Mafini ir maigas garšas, nav sausi. Rieksti sakombinēti ar lēcām garšo lieliski.
Tā kā no tik vienkāršām, pieejamām sastāvdaļām sanāk ļoti gardi mafini.
Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros
3 komentāru
sanāca ļoti garšīgi!