Vārda dienu svin: Ņina, Ninona, Antoņina, Oksana

Braunija siera kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ataša uz svētkiem gatavoja mutē kūstošu kūku, kas bija mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas braunijam:
100g melnā šokolāde
50g kakao
100g cukurs
1/3 tēj.k soda
šķipsniņa sāls
50g sviests
2 olas
1 olas dzeltenums
2 glāzes vārītas brūnās pupiņas
vaniļas cukurs vai rums, vai kāda cita piedeva pēc vēlēšanās
100g “Kārums” kulinārijas biezpiens
Sastāvdaļas biezpiena kārtai:
400g “Kārums” kulinārijas biezpiens
150g kirbja biezeņa,aptuveni 200g svaigs ķirbis
1 vesela ola un 3 dzeltenumi
ap 150g farīna cukurs
šķipsniņa kanēlis var arī vaniļas cukuru
100g baltā šokolāde

Pagatavošana:
Vispirms gatavojam braunija kārtu. Pupiņas izvāra labi mīkstas, lai jūk jau ārā. Sablenderē viendabīgā biezenī kopā ar biezpienu. Šokolādi izkausē ar sviestu un ieblenderē pupiņu biezenī. Iemaisa olas dzeltenumu un cukuru. Tad kakao, sodu, sāli un vaniļa vai ruma piedevas. Mīklu lej ar sviestu iesmērētā formā. Cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 20minūtes. Kad virspuse jau sausa, saplaisājusi, tad ir gatavs.
Kamēr cepas braunijs, sagatavojam biezpiena kārtu. Nomizotu, sagrieztu ķirbi liek katliņā zem vāka un vāra uz mazas uguns līdz tas mīksts. Sablenderē, izberž caur sietu, iemaisa šokolādi, lai tā izkūst. Ja biezenis padzisis, uzsilda un tad maisa šokolādi. Olas dzeltenumus, biezpienu, cukuru, kanēli samaisa ar dakšiņu – neputo ar mikseri. Tad iemaisa kirbja biezeni.
Uz uzceptās braunija kārtas liek virsū biezpiena masu. izlīdzina. Šo cepamo trauku ar kūku liek lielākā cepamtraukā, kur ieliets karsts ūdens. Kūka cepas ūdens peldē, lai biezpiena masa vienmērīgi sabiezē. Cep aptuveni 180 grādos 40-50 minūtes, vai līdz biezpiena kārta sarecējusi.
Izņem no cepeškrāsns, padzesē, apsedz ar pārtikas plēvi. Tura ledusskapī pāris stundas. gatavu apkaisa ar kakao. Sānu malas apsmērē ar šokolādi un lieliskai garšas buķetei pievieno avenes, kas kalpo arī kā dekors.

 

____________________________________
Salātu recepte iesūtīta konkursa “Pie svētku galda” ietvaros. 

No 2014.gada 23.decembra līdz 2015.gada 4.janvārim arī Tu vari pieteikt recepti, kura neiztrūkstoši tiek likta lietā, klājot svētku galdu, vai arī šajā svētku sezonā ir izmēģināta pirmo reizi!

Balvā izcilā pavāra Raimonda Zommera parakstīta “Zommers. Mūsdienu latviskā garša” recepšu grāmata.
 
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT >>.
Dalīties.

Atstāt Ziņu