Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Biešu rasols

Pinterest LinkedIn Tumblr +

z šiem svētkiem mājās tapa jauni salāti – it kā rosols, bet ne gluži, it kā siļķe kažokā, tomēr ne gluži, tāpēc nosaucām tos par biešu rasolu.

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:

1 liela vai divas vidējas novārītas bietes
4-5 novārīti kartupeļi
2 novārīti burkāni
3-4 marinēti gurķi (vidēji lieli, ideāli, ja labi kreptīgi)
2-3 novārītas olas
1 vidējs sīpols
majonēze
skābais krējums
sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas – kartupeļus, bietes, burkānus, marinētos gurķus un olas, sagriež garenos stienīšos. Sīpolu smalki sakapā. Visu rūpīgi samaisa. Pievieno majonēzi un skābo krēmu (aptuveni pusi uz pusi). Samaisa. Pirms pievieno sāli un piparus, pagaršo, kādi salāti jau ir sanākuši. Var gadīties, ka pietiek ar krepti, ko piedod majonēze, marinētie gurķi un sīpoliņš. Ja šķiet par saldu, pievieno sāli un piparus pēc saviem ieskatiem.

 

____________________________________
Salātu recepte iesūtīta konkursa “Pie svētku galda” ietvaros. 

No 2014.gada 23.decembra līdz 2015.gada 4.janvārim arī Tu vari pieteikt recepti, kura neiztrūkstoši tiek likta lietā, klājot svētku galdu, vai arī šajā svētku sezonā ir izmēģināta pirmo reizi!

Balvā izcilā pavāra Raimonda Zommera parakstīta “Zommers. Mūsdienu latviskā garša” recepšu grāmata.
 
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT >>.
Dalīties.

Atstāt Ziņu