Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Biešu baklažānu sacepums ar kvinoju

Pinterest LinkedIn Tumblr +

isneparastākais un neierastākais ēdiens, ko Laura nobaudīja Grūtnieču Sporta Kluba uztura meistarklasē bija pavāra Ināra Bīrmaņa pagatavotais biešu baklažānu sacepums ar kvinoju un upeņu mērci. “Tas ļāva ieraudzīt, cik dažādi var izmantot mums ierasto dārzeni bieti. Man līdz šim nebija ienācis prātā bieti izmantot kur citur, izņemot biešu zupā un biešu salātos. Savukārt tagad, izmēģinot recepti mājās, arī mājinieki atzina, ka tas ir gan interesants, gan garšīgs ēdiens!” teic Laura.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Kvinoja
Vārītas vai tvaicētas bietes
Baklažāns
Eļļa, sāls, pipari, malts koriandrs, svaigs timiāns, ķimenes

Mērcei:
sarkanais sīpols, eļļa, sviests, sāls, pipari, brūkleņu ievārījums, upenes, balzāmetiķis, svaigs timiāns

Pagatavošana:
Katlā ar karstu ūdeni liek vārīties kvinoju, klāt pievieno sāli, eļļu, garšaugus, sviestu. Vāra, kamēr mīksta, izlien ārā baltas astes, tā lai nesalīp. Karsto ūdeni var pievienot pakāpeniski.

Uz pannas karstā eļļā cep sagrieztus baklažānus ar garšvielām, vēlāk pievieno sagrieztas bietes, ķimenes, svaigu timiānu. Pēc tam, kad viss ir sacepies un baklažāni ir apbrūninājušies, pievieno kvinojas putru, garšvielas un nedaudz pasutina. Kamēr kvinoja un baklažāni sautējas, gatavo mērci. Katliņā vai pannā sviestā apcep smalcinātu sarkano sīpolu, izkarsē arī garšvielas – timiānu un pētersīļus. Pievieno saldētās upenes un brūkleņu ievārījumu un visu uzkarsē. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Pasniedz ar upeņu – sīpolu mērci.

Dalīties.

Atstāt Ziņu