Vārda dienu svin: Antonija, Anta, Dzirkstīte

Ātrā rabarberu kūka ar pilngraudu miltiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šī kūka iemieso patiesu vasaras garšu: mīklai ir pievienoti rabarberi – viena no pirmajām dārza veltēm, bet rotājumā – vasaras garšu karaliene – zemene.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:

2 olas
1 glāze cukura + 1 ēd.k. cukura
2 glāzes pilngraudu miltu
2 tēj.k. cepamā pulvera 
1 glāze kefīra
4 saujas sagrieztu rabarberu
vanilīna cukurs
kanēlis

Pagatavošana:

Bļodā iesit olas un sakuļ kopā ar glāzi cukura. Tad pielej glāzi kefīra vai rūgušpiena. Visu rūpīgi maisa, līdz cukurs izkūst. Tad piesijā pilngraudu miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi izmaisa, lai mīklā nepaliek kunkuļi. Kad iegūta viendabīga masa, tai pievieno sagrieztos rabarberus, ko ar karoti iecilā mīklā. Ņem apaļo kūkas formu un ieziež ar eļļu vai sviestu. Lej mīklu pannā un pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, vanilīna cukuru un kanēli. Liek uzkarsētā krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Kūkas gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā ar koka iesmiņu: ja irbulītis paliek sauss un mīkla pie tā nepieķep, kūka ir gatava. Rotā ar piparmēru lapiņām un zemenēm.

Dalīties.

Atstāt Ziņu