Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Ābolu ievārījums ar citronu un ingveru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pavisam vienkārši pagatavojams ābolu ievārījums, bet garša nebūs ne vienkārša, ne ierasta, tā būs fantastiska!

Sastāvdaļas:
1,5 litri katliņa ar sarīvētiem āboliem
 1/2 no liela citrona vai 1 maziņš
1 cm gara ingvera sakne mazliet resnāka kā īkšķis, rīvētā veidā, aptuveni 1 noslīpēta tējkarote
ap 300g cukurs

Pagatavošana:
Nomizojam, uz rupjās rīves sarīvējam ābolus.
No citrona norīvējam dzelteno miziņu, izspiežam sulu.
Citrona miziņu un sulu pievienojam āboliem un izmaisam.
Arī ingvera sakni sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam āboliem.
Uzliekam katliņam vāku un liekam uz mazas uguns vārīties.
Pēc 5 minūtēm paskatamies vai āboli ir sasulojušies un tiem pietiekami šķidrums, lai nepiedeg.
Ja āboli slikti sulojas, pielejam dažas ēdamkarotes ar ūdeni ,pavisam nedaudz. Turpinam vārīt, ik pa laiciņam apmaisam un pavaktējam to šķidrumu, lai tas mazliet būtu. Kā šķiet, ka par sausu, tā pievienojam nedaudz vēl ūdeni.
Šādi vāram līdz āboli jau ir izšķīduši, tad pievienojam cukuru un vāram vēl 10 minūtes.
Nomazgājam burkas, vāciņus un liekam ieslēgtā cepeškrāsnī sterilizēties. Šāds variants man šķiet ērts un bez problēmām.
Burkas novietojam uz mitra dvielīša un pildam iekšā ievārījumu, līdz pašām maliņām, lai nebūtu vieta gaisam.

Nesapildiet visu ievārījumu burkās, atstājiet arī ar ko panašķēties uzreiz!

Pēc šīs receptes ābolu ievārījums ir biezs, mazliet atgādina vieglu želeju. Garša svaiga, mazliet līdzinās piparmētras garšai. Veinkārši fantastisks ievārījums!

 

Lai jums labi garšo!

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

Atstāt Ziņu