Neikdienišķa zupu, kuras sastāvā ir mīdijas, kūpināta zivtiņa un baltās pupiņas. Tiem, kam garšo jūras veltes,ir vērts pagatavot, garšīgi – iesaka Viktorija Puķe.
Nepieciešamie produkti:
300g dzīvas mīdijas
200g baltās pupiņas (man bija konservētas)
100g kūpinātas sviesta zivs
400g bundža ar tomātiem savā sulā (var izmantot arī svaigos tomatus,
nekonservetus)
1 puravs
5-6 ķiploka daiviņas
2-3 timiāna zariņi
sāls/pipari pēc garšas
Buljonam – asakas un āda no kūpinātas zivs.
Novārīt buljonu ar pāris lauru lapām un izkāst caur sietu, lai būtu tikai tīra manta!
Mīdijas tīrā ūdeni paturēt kādas 3-4 stundas. Notīrīt bārdiņu.
Puravu sagriezt uz pusēm un apcept sausā pannā ar griezuma vietu uz leju.
Buljonam pievienot puravus un timiāna zariņus (es sasēju kopā, lai būtu vieglāk pēc tam izņemt ārā), saspiestus ķiplokus, attīrītus no ādiņas tomātus, pupiņas un vārīt minūtes 10. Pievienot mīdijas un vārīt, kamēr mīdijas atveras vaļā. Tās mīdijas, kuras paliek ciet, izmest ārā.
Kā pēdējo pievienot gabaliņos sadalītu zivi. Izņemt puravu, ķiplokus un timiānu.
Pasniegt ar baltvīnu un svaigu baltmaizi.
Iesūtīts konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros.
5 komentāru
Kurš tad šādu zupu var atļauties?…..
Tā noteikti nav ikdienas zupa, ko vari pagatavot katru otro nedēļu pēc darba dienas beigām. Tomēr tāda interesanta svētku zupa gan. Un tās mīdijas jau nemaksā tiiiiik šausmīgi, arī sviesta zivs ne.
Jā, kāpēc gan, lai svētkos galdā neceltu šādu zupu? Ļoti laba doma! Man piemēram, kartupeļi ar karbonādēm sen jau vairs nešķiet svinīgi, savās viesībās tos nepasniedzu.
Pirms tam tikai lietderīgi ir saprast, vai ciemiņiem jūras veltes vispār iet pie dūšas. Zinu, ka dažam tikai ieraugot tās gliemeņu čaulas nelabi paliek. Bet, ja visi ir šādu delikatešu cienītāji, tad zupa droši vien tieši laikā!
nu bet jau pašā sākumā ir minēts – neikdienišķa! Kādreiz jau sevi arī vajag palutināt! 🙂