Vārda dienu svin: Vanda, Veneranda, Venija

Ziemassvētku mafini

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas 9 maffiniem:
150g medus
250g milti
75g sviests
75g brūnais cukurs
4 ēd.k piens
2 tēj.k cepamais pulveris Dr.Oetker
2 ēd.k kakao
1 ēd.k piparkūku garšvielas
2 olas
pūdercukurs pārkaisišanai

Pildījumam:
100g biezpiens
cukurs pēc garšas
1 tēj.k vaniļas cukurs Dr.Oetker
2 tēj,.k kukurūzas ciete Dr.Oetker
1 olas dzeltenums (es to nepievienoju, bet pēc gatavošanas sapratu, ka tas ir nepieciešams, lai biezpiena masa nesaplūst kopā ar mīklu, lai paliek biezpiena slānis)

Pagatavošana:
Biezpienu samaisām ar cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un olas dzeltenumu.

Citā traukā beram miltus, kakao, cepamo pulveri, piparkūku garšvielu, izmaisām.

Katliņā liekam pienu, sviestu, medu, cukuru, izkausējam līdz veidojas viendabīgs maisījums. Nedaudz padzesējam.

Miltu maisījumā ielejam šķidro, padzisušo maisījumu, izmaisām. Tad pa vienai iemaisām olas. Izmaisām līdz mīkla paliek viendabīgas konsistences.

Liekam vienu ēdamkaroti mīklas formiņā, tad tējkaroti biezpiena pildījuma, tad pāri atkal karoti mīklas.
Šādi sapildam visas formiņas. Tā kā mafini uzpūšās, pildot formiņas ņemam to vērā un aizpildam  2/3 formiņas ar mīklu.

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ~200 grādos, apmēram 18 minūtes.

Gatavus atdzesējam, apkaisām ar pūdercukuru.
Sanāk medaini, aromātiski un ļoti gardi mafini.

 

Recepte iesūtīta konkursam ‘Mirklis salduma’

Dalīties.

2 komentāru

  1. Nataša, Sergejs on

    Tik tiešām,kļūdījos.Palūgšu,lai izlabo.Cukuru liek nevis pie miltiem,bet gan kausē kopā ar medu.

Atstāt Ziņu