Vārda dienu svin: Otīlija, Iveta

Zemeņu ievārījums. Ievārījumu klasika

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Klasiskā zemeņu zaptes recepte ir – kilograms ogu un kilograms cukura, taču nu jau mūsdienās veikalu plauktos ir pieejami īpaši ievārījumu cukuri, ko var likt uz pusi vai pat vēl krietni mazāk.

Klasiskā recepte:
1 kg zemeņu
1 kg baltā smalkā cukura

Zemenes nomazgā, noņem kauslapas, liek katlā. Ber klāt cukuru, samaisa, aplej ar čut čut ūdentiņu un liek vārīties. Vāra apmēram 10 minūtes. Nosmeļ putas un karstu pilda burkās. Burkas aizvāko un uzglabā pagrabā.

Zemenes ziemai – kā tikko no dārza
1 kg zemeņu
~ 200 – 300 g cukura

Tīras zemenes apber ar cukuru, ļauj nedaudz pastāvēt un sablenderē. Liek trauciņos, kas paredzēti saldēšanai un saldētavā iekšā. Kad ziemā atkausē šādu gardumu pie pankūkām vai ogu kokteiļos- mmm garšo kā tikko no dārza lasītas un saspaidītas!

Un kā Tu gatavo zemenes ziemai?

Dalīties.

Atstāt Ziņu