Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Veselīga uztura praktiskā apmācība

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kam paredzētas šīs apmācības?
Visiem, kuri rūpējas par to, ko ēst  un kā gatavot sev un saviem mīļajiem. Visiem, kuri vēlas ēst veselīgi, daudzveidīgi un arī garšīgi!

Mācīsimies gatavot ēdienu, kas sniedz enerģiju, ir garšīgs un satur nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu devu dienai. Lauzīsim stereotipus, ka veselīgs ēdiens ir jāgatavo ilgi, vai tas ir negaršīgs.

Īpaši aicinām cilvēkus, kuriem pašiem vai kuru ģimenes locekļiem ir tendence uz lieko svaru. Meklēsim līdzsvaru, lai ar uzturu uzņemtais kaloriju daudzums būtu sabalansējams ar ikdienas fizisko slodzi. Mācīsimies mazināt taukus ēdienu izvēlē un gatavošanā. Pārrunāsim uztura režīma nianses – kā mazināt lieko svaru, nekaitējot veselībai un apgūsim jaunus ēšanas ieradumus.

Kad tas notiek?
Vienā ciklā ir četras nodarbības, tās notiek trešdienu vakaros no plkst. 18:00 līdz 20:30. Nākošais cikls sāksies 1.martā.

Katrā nodarbībā kopā uztura speciālisti Lieni Sondori pārrunāsim teorētiskās zināšanas un kopā gatavosim vairākus ēdienus, kurus arī nobaudīsim.

 

Nodarbību tēmas:

1. Tik dažādie pilngraudu produkti
Mācīsimies gatavot graudaugu valsts produktus, izgaršot to garšas nianses, pievienot ikdienas ēdieniem un arī desertiem. Pārrunāsim mītus un patiesības par graudaugu valsts produktiem.

2. Sezonas dārzeņi. Salāti un mērces
Gatavosim sezonas dārzeņus un saknes, papildinātus ar garšvielām un garšsaknēm. Pārrunāsim kā un kādus dārzeņus un saknes vislabāk ir izmantot, pagatavot un uzglabāt. Kādi ieguvumi ir veselībai ikdienā, lietojot dārzeņus.

Dārzeņi un saknes zupās, sautējumos, cepti cepeškrāsnī un arī bezgrēka desertos.

3. Gaļas un zivju ēdieni pusdienām vai vakariņām
Kāpēc ikdienā uzturā būtu jālieto gaļa un zivis? Mīti un stereotipi par šo produktu lietošanu.  Ierastos gaļas un zivs  ēdienus gatavosim veselīgāk, runāsim par gaļas/zivs un garšvielu, sakņu saderību, gatavosim augļu un dārzeņu mērces. 

4. Gatavojam bez taukvielām
Vai garšīga ikdienas ēdiena gatavošana ir iespējama bez liekām taukvielām vai ar samazinātu taukvielu daudzumu? Pārrunāsim par to, kādus produktus gatavot, kādus traukus izmantot, kādi ir ieteicamākie gatavošanas veidi. Kliedēsim mītus, ka ēdieni, gatavoti bez taukvielām vai ar samazinātu tauku daudzumu ir negaršīgi. Plānosim gatavošanas veidus un recepšu idejas darba dienas maltītēm.

Jūsu ieguvumi:

  •  Ēšanas ieradumu maiņa
  •  Vielmaiņas sakārtošana
  •  Svara pakāpeniska un neatgriezeniska mazināšana
  •  Veselības uzlabošana – normalizēsies asinsspiediens, samazināsies sirds pārslodze, sāpes locītavās, normalizēsies holesterīns, cukurs, uzlabosies ādas stāvoklis, pieaugs enerģija
  •  Pašsajūtas un pašapziņas uzlabošanās

 

Atsauksmes no iepriekšējo ciklu apmeklētājiem:

“Pateicoties apgūtajiem ēšanas ieradumiem Vivendi uztura semināros pusgada laikā esmu zaudējusi 13 kilogramus svara. Teorētisko pamatu apgūšana un recepšu izmēģināšana praktiskajā ēdienu gatavošanā mani pārliecināja, ka ir iespējams gatavot ne tikai ātri, bet arī veselīgi! Reizi nedēļā es saņēmu pamatīgu iedvesmas poti – dzīvot un ēst veselīgi, gan mājās, gan arī ārpus tās.”

 

Vairāk informācijas par grupu un pieteikšanos – http://vivendicentrs.lv/lv/jaunumi/Uztura-apmaciba

e-pastā info@vivendicentrs.lv vai pa tālruni 204 51 777. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu