Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Veiksmīgs Jaunā gada sākums – vīri cep rolbiskvītu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

irmajā Jaunā gada dienā vīri lutināja sievas ar pašu ceptu rolbiskvītu. Biskvīts sanāca ļoti gards, turklāt bez jebkādiem putukrējuma vai citiem trekniem pildījumiem!

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
10 olas
11 ēd.k. cukurs
10 ēd.k. milti
pūdercukurs
pildījumam – svaigas zemenes ar cukuru

Pagatavošana:
Sāk ar olu dzeltenumu atdalīšanu no baltumiem. Olu baltumiem pievieno ēdamkaroti cukura un saputo līdz tiek iegūtas stingras putas.
Citā bļodā olu dzeltenumiem pievieno 10 ēdamkarotes cukura, maisa līdz cukurs ir pilnībā izkusis. Šai masai pievieno desmit ēdamkarotes miltu. Maisa līdz iegūst viendabīgu masu. Olu dzeltenumu masu pievieno saputotajiem olu baltumiem un iecilā masā.  
Ieklāj pannā cepampapīru un ielej masu. Cep 200 grādu temperatūrā 15-20 minūtes, līdz virskārta kļūst zeltaini brūna. Cepšanas laikā nevajag virināt cepeškrāsns durvis, jo tad biskīts var saplakt.
Izceptu biskvītu izliek uz galda virsmas ar papīru uz augšu. Uzgaida 1-2 minūtes un noņem cepamo papīru. Tad virsmu nosmērē ar zemenēm (pildījumu var veidot pēc savām ieskatiem un vēlmēm). Mēs izmantojām atsaldētas zemenes ar cukuru. Sarullē plātni ruletē un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

____________________________________
Salātu recepte iesūtīta konkursa “Pie svētku galda” ietvaros. 

No 2014.gada 23.decembra līdz 2015.gada 4.janvārim arī Tu vari pieteikt recepti, kura neiztrūkstoši tiek likta lietā, klājot svētku galdu, vai arī šajā svētku sezonā ir izmēģināta pirmo reizi!

Balvā izcilā pavāra Raimonda Zommera parakstīta “Zommers. Mūsdienu latviskā garša” recepšu grāmata.
 
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT >>.
Dalīties.

1 komentārs

  1. Tas ir par saldu. 🙂 Uz 10 olām 6 karotes cukura pietiek un.. kāda pāris karotes miltu aizvieto ar kartupeļu miltiem.

Atstāt Ziņu