Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Vasaras garšai ziemā – gaileņu kaviārs

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lai arī gaileņu mērcīte parasti saistās ar vasaras garšu, arī ziemā pienāk brīdis, kad gribētos tādu celt uz galda. Un, ja gaileņu gadījies sevišķi daudz, tās var saglabāt ziemai, vārot gaileņu kaviāru!

Gaileņu kaviāram nepieciešams:
1,3-1,5kg gailenes
400gr sviesta
pētersīļi
lauru lapas
rīvēts muskatrieksts
sāls, cukurs, malti melnie pipari

Pagatavošana:
Salasītās vai nopirktās gailenes notīra. Notīrītās gailenes izmaļ caur gaļasmašīnu vai arī vienkārši smalki, smalki sakapā.  Kad tas izdarīts, nepieciešamas 2 paciņas sviesta. Sviestu liek katliņā.To izkausē. Izkausētajam sviestam pievieno sasmalcinātās gailenes. Kad viss 5 minūtes pavārījies, pievieno garšvielas – 2 ēd.k. sāli, 1 ēd.k. cukuru, 1 tējk. maltus melnos piparus. Sakapā zaļumus. Pierīvē pusi no  muskatrieksta. Atstāj visu pasautēties uz 15 minūtēm.  Pievieno zaļumus. Visu samaisa un pilda burciņās – katrā burciņā ieliek pusi lauru lapas, to vajag darīt pirms likt gailenes burkā. Liek burciņas pasterizēties kādu stundu un 10 minūtes.
Kad burciņas nopastarizētas, tās aizskrūvē, apgāž otrādi un noliek, lai atdziest. Mēs sēnes vienmēr glabājam ledusskapī, bet zinu, ka citi nes uz pagrabu.
No šāda gaileņu kaviāra ziemā sanāk garšīgas mērcītes, un tas der arī zupām.

 Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

4 komentāru

  1. vai nav vieglāk vienkārši eļļā vai taukos sacept likt tīrās burkās. Tā pasterizācija diezgan pailga sanāk. Manējās divus gadus stāv, un nebojājas. Vai tur sviestam kāda fīča garšas ziņā? 🙂

  2. šogad pagatavoju, paldies par ideju un recepti. Ļoti garšigi uz sviestmaizes, nekādas desas nav vajadzīgas!

  3. Šķiet, ka izdevās! Visiem mājniekiem garšoja. Daži gan teica, ka uz maizītes derētu virsū vēl marinēts gurķis 🙂

  4. apcep sviestā vai eļļā,glabā saldētavā-ir ok,nav jakrāmējas ar pasterizēšanu-varlikt pie zupam ,mērcēm ,uz maizes

Atstāt Ziņu