Vārda dienu svin: Eleonora, Ariadne

Vaniļas, riekstu Lieldienu pasha

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša pirmo reizi gatavo tradicionālo Lieldienu saldo ēdienu- pashu. Gala rezultāts- brīnišķīgs un garšīgs! Pamēģini arī tu!

Sastāvdaļas:
0,5kg biezpiens (man bija graudains, viegli mitrs, vājpiena)
100g sviests, var arī vairāk- sviestam jābūt istabas tempertūrā, mīkstam
2 olas
100g skābais krējums
100g svaigais siers
4 ēd.k. cukurs
1 tēj.k. vaniļas cukurs
sauja rozīnes
sauja zemesrieksti, var jebkurus riekstus
sauja marmelādes  – Bet šo gan es iesaku aizstāt ar ko citu, piemēram, žāvētiem augļiem, krāsainām sukādēm. Tas tādēļ,ka marmelāde beigās izkūst un to vairs nevar manīt, redzēt, protams garšu tā dod, bet šķidrāku taisa konsistenci, kad tā izkūst līdz ar to mans secinājums, ka marmelāde te neder.

Vēl būs nepieciešama marle, ko salokam 4 kārtās un trauciņš ar caurumiņiem dibenā. Ļoti labi derēs plastmasas puķu pods, tiem ir skaistas formas un caurumiņi apakšā.Es izmantoju plastmasas 1l spainīti, izdūru caurumiņus un gatavs trauciņš svētku pashai.

Pagatavošana:
Biezpienu sablenderējam, pievienojam sviestu un svaigo sieru, visu vēl sablenderējam ,lai veidojas viendabīga masa.

Olas viegli sakuļam ar cukuru un vaniļas cukuru, pievienojam krējumu, izmaisām.

Liekam uz mazas uguns un karsējam, visu laiku maisām. Pievienojam rozīnes, šādi tās kļūs maigākas.

Karsējam un maisam līdz olu, krējuma masa sāk biezēt.

Kad masa sabiezējusi, ļaujam tai atdzist.

Sagriežam marmelādi, jūsu gadījumā – žāvētus augļus, sukādes. Apgrauzdējam riekstus un sasmalcinam.

Biezpiena masā liekam riekstus un marmelādi. Izmaisam.

Kad olu, krējuma masa jau padzisusi, iemaisam to biezpiena masā.

Šo biezpiena masu liekam trauciņā, kurā ielikta samitrināta marle. 1 litra trauciņš tieši pietika šādam biezpiena masas daudzumam. Uzliekam slogu un turam aukstumā ap 12 stundām. Šo trauciņu ar biezpiena masu ieliekam vēl kādā trauciņā, jo tecēs sūkalas.

Pēc 12 stundām, apgāžam trauku ar gatavo pashu, noņemam uzmanīgi marli. Sanāca pat ļoti labi. Man patīk.

Sagriežam.
Tā kā man iekšā bija marmelādes gabaliņi, kas izkusa, tad masa nebija pārāk stingra, bet, ja marmelādes nebūtu, tad pashas konsistence būtu ideāla.

Nogriezt skaisti nesanāca, bet toties kas par gardu kumosiņu!

Ļoti maiga, krēmīga, rieksti piedod interesantu garšu.

Pagatavot šo gardumu nav ne grūti, ne arī ilgi. Vienīgi tā gaidīšana man bija grūta, vēlējos ātrāk nogaršot, jo kā nekā pirmo reizi ko tādu gatavoju.

Esmu priecīga par gala rezultātu, neskatoties uz to marmelādes niķi izkust. Sanāca tiešām gardi. Papildināt var ar jebkādiem riekstiem, augļiem – gan svaigiem, gan žāvētiem.

Šī man bija vaniļas pasha, bet var pievienot citrona miziņu vai arī kakao, šokolādi, šādi iegūstot citas garšas, aromātus un krāsas!

 

Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss

 

 

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu