Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Turku zirņu salāti ar kūpinātu vistu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ktobris ierasti arī virtuvē ir tas laiks, kad skaidri jūtams, ka vasara ir aizgājusi. Tad arī ēdienkartē sāk parādīties sildošāki un pamatīgāki ēdieni. Pat salātu bļodā zaļās lapas nomaina citas gruntīgākas sastāvdaļas. Arī šie salāti ir tādi – sildoši un sātīgi. Tiesa, gribētājs var tos pasniegt ar rukolas lapām un iegūt jau daudz svaigāku salātu versiju.

Nepieciešams:
200 g novārītu turku zirņu (droši var izmantot arī veikalos nopērkamos konservētos turku zirņus)
1 vidēji liels kūpināts vistu pusstilbiņš (vai 2 kūpināti, vidēji lieli vistu pusspārniņi)
1 vidējs tomāts
2 ēd.k. gatavās garšaugiem bagātinātās eļļas (tādu var pagatavot pats, pievienojot iecienītajai eļļai saspiestu ķiploka daiviņu, 1-2 sasmalcinātus kaltēto tomātu gabaliņus, sāli, baziliku)
sula no ¼ citrona
sāls
ķiploks

Pagatavošana:
Katliņā novāra iepriekš uzbriedinātus turku zirņus. Nokāš un ļauj atdzist. To var izdarīt jau iepriekš, zinot, ka gribēsies gatavot šos salātus. Kad ķeras pie salātu gatavošanas, tad bļodiņā atdzisušos turku zirņus sajauc ar nepieciešamo daudzumu gatavās vai pašu gatavotās garšaugu eļļas, piespiež citrona sulu un visu rūpīgi apjauc, lai zirņi sāk “sadrauzēties” ar dažādajām garšām. Pēc tam atkaulo kūpināto vistu – pusstilbiņu vai pusspārniņus, un sasmalcina. Noskalo un stienīšos sagriež tomātu. Visu pievieno turku zirņiem un apmaisa. Pēc garšas pievieno sāli (iespējams, tas nemaz nebūs nepieciešams, jo garšaugu eļļa un kūpinājums jau dos nepieciešamo pikantuma-sāļuma sajūtu). Šajā brīdī, ja ir vēlēšanās, var pievienot vēl papildu svaigu ķiploku.

Pasniegt var arī ar rukolas lapām. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu