Vārda dienu svin: Ojārs, Rainers, Nellija

Turku zirņu kraukšķi – veselīga alternatīva sāļajiem riekstiņiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ādi pagatavoti zirņi ir garšīgi gan silti, gan auksti. Patīk bērniem un garšo arī pieaugušajiem. Lieliska piedeva pie alus. Ar tiem var labi aizstāt sāļos riekstiņus vai čipsus.


I
zmanto QR kodu un skati

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
1 glāze novārītu turku zirņu
~ 1 ēd.k. olīveļļas
Paprikas pulveris
Nedaudz sāls (ja vārīšanas procesā nav likts)

Pagatavošana:
Novārītos zirņus ber bļodā, kur pievieno olīveļļu un paprikas pulveri (var pievienot zaļumus, izspiestu ķiploku u.c.). Visu apmaisa. Uz pannas klāj cepampapīru un uzber sagatavotos zirņus. Svarīgi, lai zirņi būtu vienā kārtā un ne ļoti saspiesti – tad tie ātrāk kļūs zeltaini un kraukšķīgi. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī (180 grādi) uz aptuveni 10 minūtēm. Pēc tam zirņus apmaisa un liek krāsnī atkārtoti. Tā turpina līdz zirņi tavuprāt ieguvuši nepieciešamo kraukšķīguma pakāpi.

Dalīties.

Atstāt Ziņu