Re,kā turku zirņi izrādās noder arī kā cepumu sastāvdaļa. Anna recepšu konkursa ietvaros padalījusies ar savu neparasto cepumu recepti.
Sastāvdaļas:
100 auzu pārslas
1 bundžiņu turku zirņus
150 gr sviestu
vaniļas cukuru
citronu
šokolādi
Pagatavošana:
Auzu pārslas nedaudz uz pannas apbrūninam, tad ieliekam blenderī un sablenderējam pulverī, zirņus saspaidam ar dakšu un sajaucam ar auzu pārslu miltiem, mīkstu sviestu, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Visu kārtīgi sajaucam viendabīgā masā. Piejaucam šokolādes gabaliņus. Liekam uz cepampannas un cepjam zeltaini brūnus.
Recepte iesūtīta konkursa ‘Gavēņa laika receptes’ ietvaros
1 komentārs
ciik man zināms,tad sviestu nelieto gavēļa laikā.