Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Trifeles ar noslēpumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mutē kūstošas šokolādes konfektes, tas ir tas ko vīrs labprāt izbauda pie kafijas tases.
Šī būs tā recepte, ko daudziem labāk sākumā nogaršot, un tikai tad uzzināt kas sastāvā.
Ir cilvēki, kurus šādas sastāvdaļas biedē, bet nezinatājs pat nenojautīs no kā tika gatavotas šīs skaistās, kārdinošās konfektes.

Sastāvdaļas:
1 glāze vārītas pupiņas (250ml ) man bija baltās, bet derēs arī citas
4 ēd.k cukurs vai arī žāvētie augļi. Es izmantoju žāvētos augļus-2 aprikozes, 2 žāvētās plūmes, 2 dateles un pāris rozīnes. Tik pat labi var ņemt viena veida žāvējumus.
2 ēd.k sviests
3 ēd.k kakao
50g mandeles vai citi rieksti
kakao apviļāšanai

Pagatavošana:
Vārītās pupiņas samaļam gaļas mašīnā vai sablenderējam.
Ja izmantojam žāvētos augļus, tad samaļam kopā ar pupiņām.
Sviestu liekam mazā katliņā un karsējam kopā ar kakao. Ja neliekam žāvējumus, bet cukuru, tad iemaisām sviestā to, lai cukurs izkūst.
Samaltajās pupiņās iemaisām atdzisušu izkausētu sviestu.
Apgrauzdējam mandeles un sablenderējam.
Iemaisām mandeles pupiņu masā.
Nogaršojam vai pietiekami salds, vai pietiekami kakao. Šeit vēl varam pievienot,ko nepieciešams.
Masa ir maiga, bieza, mīksta, bet labi tur formu.

Veidojam konfektēm formu un apviļājam kakao.
Pēc tam liekam ledusskapī uz kādu stundiņu, lai savelkas un nedaudz sacietē.

Burvīgas konfektes….
Man sanāca 24 trifeles.

 

Recepte iesūtīta konkursa “Mana vīrieša mīļākais ēdiens” ietvaros!

Dalīties.

Atstāt Ziņu