Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Tiramisu. Karaliskais un vienlaikus tik vienkāršais deserts

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lasītāja Laura iesūtījusi sava iecienītākā deserta – Tiramisu – fotorecepti.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:
200 g cepumu “dāmu pirkstiņi”
4 olas
125 g cukura
500 g Mascarpone siera
100 g saldā krējuma
kafijas krūze cepumu mērcēšanai
kakao pulveris vai rīvēta šokolāde 

Pagatavošana:
Pagatavo stipru kafiju un atdzesē. Pārlej bļodiņā, kura atbilst cepumu izmēram, lai varētu viegli mērcēt.

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

Saputo olu baltumus līdz iegūst stingrai masu.

Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru.

Vēl atsevišķi saputo saldo krējumu ar 1,5 ēdamk. cukura.

Pie olu dzeltenumiem pievieno Mascarpone sieru un saputotu saldo krējumu, tad iecilā saputotos olu baltumus. Masai jāsanāk bieza krējuma konsistencē. Kad tas nu ir padarīts var ķerties klāt interesantākajai daļai.

Iesaku pirms cepumu mērcēšanas pamērīt cik cepumu būs nepieciešams vienai kārtai. Manā gadījumā tie bija nepilni 20 cepumi.

Tad nu var sākt. Smērējam krēmu un kārtojam pa virsu kafijā mērcētus cepumus (es cepumus mērcēju tikai no vienas puses, jo savadāk sanāk pārāk mitri). Tad atkal krēma kārtu, cepumu kārtu un vēl vienu krēma kārtu.(Vienu reizi biju pievienojusi arī sagieztu banānu šķēlīšu kārtu.)

Beigās virsū bagātīgi uzber kakao pulveri vai rīvētu šokolādi.

Liekam ledusskapī uz pāris stundām, vai arī ļaujam pastāvēt visu nakti, lai pamatīgi iesūcas. Tas arī viss. Debešķīgi gardais Tiramisu ir gatavs. 

 

______________
Šī recepte ir iesūtīta konkursam “Trīs nedēļas ar jūsu iecienītākajām receptēm” un pretendē uz kādu no šiem apgāda “WhiteBook” recepšu grāmatu sērijas izdevumiem:

Dalīties.

Atstāt Ziņu