ēc šādas receptes ik gadu gatavoju sēņu soļanku, taču izdomāju sēnes aizstāt ar sviesta pupiņām. Zinot, ka daudziem šobrīd jāprāto, kā notiesāt vai kā saglabāt ziemai sviesta pupiņas, nolēmu padalīties ar šo recepti, jo sanāca patiešām ļoti, ļoti garšīga.
Nepieciešams:
5 sīpoli
2 kg tomātu
2 kg burkānu
1 kg sviesta pupiņu
0,5 litri tomātu mērces
0,5 litri tomātu pastas
sāls, malti melnie pipari
100 g eļļas
Pagatavošana:
Katlā lej eļļu un tajā apcep sagrieztos sīpolus. Sviesta pupiņas sagriež 3-4cm gabaliņos un apvāra gandrīz mīkstas. Notīra un sagriež ripiņās vai pusripiņās burkānus un tos apvāra gandrīz mīkstus. Sīpoliem pievieno nokāstas pusvārītās sviesta pupiņas un burkānus. Sagriež gabalos tomātus un pievieno pārējām sastāvdaļām, ļauj sautēties. Vāra līdz tomāti sašķīst un burkāni ir mūksti. Tad pievieno sāli pēc garšas un smalkos melnos piparus aptuveni 1/2 ēdamkarotes. Pašās beigās pievieno tomātu pastu un tomātu mērci, uzvāra un pilda izkarsētās burciņās. Aizvāko, ļauj atdzist un nes uz pagrabu.
Garšo lieliski gan kā siltie salāti, gan aukstā veidā. Ziemā var izmantot zupu pagatavošanai vai kā papildinājumu dārzeņu sautējumam un dažādām mērcēm. Iespējams, var izmantot arī kā lazanjas pildījumu kādai kārtai.
Tevi varētu interesēt arī šīs receptes:
MARINĒTAS SVIESTA PUPIŅAS >> | PADOMI, JA GRIBI SALDĒT SVIESTA PUPIŅAS >> |
6 komentāru
sajūta tāda ka, nevis sviesta pupiņu salāti, bet tomātu un visu pārējo sastāvdaļu salāti
Nu gan atrada, par ko piesieties! Mūsu mājās, piemēram, gatavo tomātus želejā, lai gan vairāk ir želejas un ripiņās griezto sīpolu, jo tie visiem ziemā vairāk patīk, nekā mīkstās tomātu ripas. Tad jau arī vajadzētu teikt sīpoli želejā 😀
Neesmu tomātu pastas mīlis, vai var aizvietot ar ko citu vai nelikt vispār?
Tomatus sablenderē pastas vietā.<br>