Vārda dienu svin: Ignats, Virgīnija

Svaigā siera un biešu uzkoda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

an ļoti garšo bietes, piesakot uzkodu recepšu konkursam gan biešu čipšu recepti, gan šo ideju, raksta Natālija. “Iedomājos, kāpēc gan marinētu biešu gabaliņus nevarētu izmantot uzkodām,” viņa raksta. 

Nepieciešams:
1 novārīta biete
sula no 1/4 citrona
1/2 svaigā siera iepakojuma (izmantoju Rasa krēmsieru)
1/2 nelielas ķiploka daiviņas
zaļumi
piparu maisījums

Pagatavošana:
Novāra bieti un ļauj tai atdzist, vai iegādājas jau novārītu bieti. Sagriež to nelielos kubiņos un apslaka ar citrona sulu, pievieno nedaudz sāls, ja vārīšanas procesā tas jau nav izdarīts, un ļauj marinēties. 

Gatavo svaigā siera krēmu. Liek bļodā svaigo sieru, pievieno tam izspiestu ķiploku, zaļumus un pievieno svaigi maltus piparus. Visu samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm istabas temperatūrā, lai masa paliek pakļāvīgāka. 

Liek uz šķīvja biešu gabaliņus un ar konditorejas maisa vai sprices palīdzību izveido uz biešu gabaliņiem skaistas krēma puķītes. Dur uzkodu uz iesmiņiem un pasniedz. 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu