vaiga, koša, garšīga,- tāda ir šī svaigā siera-augļu kūka. Iesaku pamēģināt!
Nepieciešams kūkai:
2 paciņas Selgas cepumu
1 paciņa biezpiena
250 g Mascarpone siera
250 ml 35% saldais krējums
1 paciņa želantīns
1 gl. cukura
piens
Nepieciešams virskārtai:
1 paciņa želantīns
1 bundžiņa konservētie persiki
vīnogas
Pagatavošana:
Kārtīgi saberž cepumus, pievieno pienu tik daudz, lai sanāk stingra masa. Masu liek kūkas veidnē, piespaida un liek atdzesēties ledusskapī. Tikmēr saputo saldo krējumu, kam pievienota pusglāze cukura. Atsevišķā bļodā samiksē biezpienu ar Mascarpone sieru un atlikušo cukuru (pusglāze). Pēc tam šai biezpiena-siera masai pievieno uzputoto putukrējumu. Samaisa. Pievieno želantīnu (to iepriekš sajauc ar aukstu ūdeni un siltā ūdens peldē šķīdina) un atkal visu samaisa. Izņem no ledusskapja kūkas veidni ar atdzesēto cepumu masu un lej tai pa virsu šo krēma masu. Liek ledusskapī.
Kad masa kļuvusi stingra, tai pa virsu klāj sagrieztus augļus un pālej konservēto persiku šķidrumu, kas sajaukts ar želantīnu. Liek ledusskapī uz 3 stundām.