Ļoti kārdinoši un smaržīgi. Īsts gardums saldummīļiem.
Sastāvdaļas:
80 g kviešu miltu
100 g cukura
90 g sviesta
50-75g valriekstu
2 olas
300 g tumšās šokolādes
1 ēd.k. kļavu sīrupa vai medus
1 tējk. cepampulvera
1-2 tējk. vaniļas cukura
Pagatavošana:
Sadauzi 150 g šokolādi un sasmalcini riekstus nelielos gabaliņos.
Izkausē otru pusi šokolādes ūdens peldē un pievieno sviestu.
Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru. Pievieno miltus, sīrupu (medu), cepamo pulveri. Maisi, kamēr masa paliek viendabīga un nedaudz atdzisusi.
Pieber sasmalcinātos riekstus un šokolādi.
Maisījumu izkārto uz cepampapīra 1-2 cm biezā kārtā, cep krāsnī 170-180 C, kamēr no ārpuses apvilkusies, bet iekšpuse vēl mīksta un mitra, bet ne tekoša. Man cepās 15 minūtes.
Izņemot no krāsns ir vērts (ja izdodas) atstāt atdzist kādu pusstundiņu, tad cepumi smuki savelkas, nejūk laukā un sākotnējais saldums kaut kā harmonizējas 🙂
Sagriez nelielos gabaliņos.