Vārda dienu svin: Evija, Raita, Jogita

Sēņu karbonādes želejā

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ēņot gribas, bet visas jau zināmās pagatavošanas un ieziemošanas metodes jau izmantotas. Šī varbūt būs kas jauns un izmēģināšanas vērts! Gatavošana būs salīdzinoši ilga, rezultāts – līdzīgs tomātiem želejā, tikai tomātu vietā būs sēnes.

Šī recepte noderēs plakano sēņu (nevis podiņu) pagatvošanai. Tāpēc, kad nu pārnesti mājās pilnie sēņu grozi, atšķiro plakanās sēnes. Ar nazīša palīdzību novelk miziņu (krāsaino), kas klāj cepurītes, ņogriež kātiņus. Tad sēnes uz dažām stundām liek sālsūdenī (1 litrs ūdens, 2 ēdamkarotes sāls). Kad izņem no sālsūdens, liek notecēties vai nosusina uz papīra virtuves dvielīšiem. 

Tad ķeras pie sēņu karbonāžu cepšanas. Sagatavo vienā traukā miltus apvārtīšanai. Otrā traukā iesit olu/-as, ko saputo, lai izveidojas viendabīga masa. Masai pievieno  ūdeni, apmēram 1/3 daļa ūdens , 2/3 – olas.  Katru sēni apviļā miltos, tad olā un liek uz pannas sakarsētā eļļā apcepties. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnas.

Pēc tam tīrās burkās kārto sēņu karbonādes (pa vidu var ielikt arī sīpola ripiņas). Sagatavo marinādi: 1 litrs ūdens, 2 ēdamkarotes sāls, melnie pipari, lauru lapas. Pēc uzvārīšanas pievieno etiķa esenci pēc garšas(jūt cauri vieglu skābumu). Atsevišķā traukā uzbriedina želatīnu, ņemot uz vienu glāzi marinādes apmēram 1 deserta karoti želatīna. 1 puslitra burciņai vajag apmēram 1 glāzi marinādes (atkarībā no tā cik blīvi saliek karbonādes).

Kad marināde pārlieta, burciņas liek ūdens peldē un pakarsē  80-90 grādos kādas 20 minūtes. Pēc tam atdzesē un ieliek ledusskapī, lai sarec. Kad tas noticis, burciņas var glabāt ledusskapī vai arī vēsā pagrabā.

Garšo ļoti labi! Lai izdodas arī jums!

Dalīties.

Atstāt Ziņu