Vārda dienu svin: Jāzeps, Juzefa

Sēņu kapučīno

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ēņošana ir ļoti noderīga nodarbe, jo, staigājot pa mežu, var ne tikai sarūpēt sev, tuvajiem un mīļajiem gardu maltīti, bet arī atpūsties, izvēdināt galvu pēc saspringtas darba nedēļas, kā arī paklausīties putnu dziesmās. Bet – neaizmirstam arī piepildīt groziņus. Kad tie pielasīti, ir vērts ieklausīties dažos profesionālos Tallink Hotel Riga restorāna Elements šefpavāra Oļega Soročina padomos par to, kā visgaršīgāk pagatavot sasēņoto.

Gailenes
Pašam Oļegam ļoti garšo Latvijā iecienītā un vienkāršā recepte – ar jaunajiem kartupeļiem un gailenēm krējuma mērcē, bet ir vēl arī citas gaileņu pagatavošanas receptes, turklāt to variāciju ir ļoti daudz, sākot ar zupām un beidzot ar saldējumu. Viena no viltībām, lai gailenes padotos īpaši gardas ir ķiploks. Jā – sēnes ļoti draudzējas ar ķiploku, tādēļ to gatavojot var pievienot diezgan droši. Gatavojot mērci vai zupu, tai noteikti var pievienot apceptus sīpolus un ķiplokus, bet ļoti svarīgi ir tos nepiededzināt, jo tas dos ēdienam rūgtumu un sabojās visu garšu. Protams, neiztrūkstoši elementi ir sviests un nedaudz eļļas, bet papildus aromātam, var pievienot timiānu vai rozmarīnu.

Baravikas un apšu bekas
No baravikām un apšu bekām Oļegs gatavo mērces, zupas, piedevas. Šis sēnes pat nav vajadzības ne ar ko kombinēt, jo garša ir fantastiska, tomēr šīs augstvērtīgās sēnes ļoti labi sader ar medījumu gaļu un tas vienmēr būs nekļūdīgs tandēms. Vēl gardēži noteikti novērtēs marinētās baravikas. Kaut arī baraviku marinēšana ir ļoti ilgs process, tomēr iznākums ir izcils. Īpaši patīkami novērtēt ieguldītās pūles ir aukstā ziemas vakarā, kad, atverot burciņu marinēto baraviku, var sajust rudens sēņu aromātu.

Lai izmēģinātu ko nebijušu un pārsteigtu draugus, Oļegs iesaka izmēģināt viņa mīļāko zupu:

Sēņu kapučīno

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
500 g baraviku
2 gb šalotes sīpolu
2 daiviņas ķiploka
50 g sviesta
1 zariņš timiāna
1 ēd.k. otrā spieduma olīveļļas
150 ml saldā krējuma
100 ml vistas buljona
100 ml 3,2% piens 3,2% – 100ml

Pagatavošana:
Šalotes sīpolus un ķiplokus sakapā, un cep sviestā ar eļļu. Pievieno timiāna zariņu. Ļoti svarīgi ir cept uz vidējas uguns, lai nepiedeg sīpols un ķiploks. Tos cep aptuveni 5 min.
Liek uz pannas notīrītas, sagrieztas baravikas un gatavo tās līdz ir apcepušās smuki brūnas. Tad pievieno vistas buljonu un lēni vāra 10 min. Pievieno saldo krējumu un karsē vēl 15 min.
Tad visu sablendē, liek atpakaļ katlā, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Zupu salej kafijas krūzītēs.
Pienu uzsilda un saputo ar putojamo slotiņu, ja ir pieejams piena putotājs, tad var izmantot to. Piena putas kārto uz zupas, lai tā izskatās kā kapučīno.

Bon Appetit!

Dalīties.

Atstāt Ziņu