atrai saimniecei ir sava šašlika marinādes recepte, kas piešķir gaļai izteiksmīgāku garšu un sulīgumu. Lūk, šašliks Natašas gaumē. Viņa marinādei izmanto pavasara labumus – rabarberus!
Sastāvdaļas:
2 kg cūkgaļa
1 mazā burciņa krievu sinepes
250g majonēze
3 citroni
pāris rabarberu kāti,atkarīgs no lieluma ap 3-5
garšvielu maisījums šašlikam bez sāls
1kg sīpoli
Gatavošana:
Cūkgaļu sagriežam gabaliņos, sīpolus – pusgredzenos. Rabarberus nomizojam,sablenderējam biezenī.
Gaļai pievienojam sinepes, majonēzi, garšvielu maisījumu, no citroniem izpiestu sulu un rabarberu biezeni. Izmaisam. Liekam ledusskapī uz divām vai vairāk stundām.
Marinētos gaļas gabaliņus cepam uz grilla, arī sīpolus var uzcept un piekost klāt.
Šašliks sanāk maigs, sulīgs, ļoti gards.
Iesūtīts konkursa ‘Tavs iecienītākais grila ēdiens’ ietvaros
KONKURSS:
Tavs iecienītākais grila ēdiens >>>
Receptes un bildes vari iesūtīt, sākot no 28.aprīļa līdz 25.maijam (ieskaitot).
Divu interesantāko grila ēdienu autores saņems dāvanā –
Fiskars Fonctional Form nažu komplektu.