Vārda dienu svin: Vera, Vaira, Vairis

Šampinjoni ar gaļas pildījumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

a vakariņās gribas ko neparastāku vai darbadienas vakarā gaidāmi ciemiņi, pildīti šampinjoni ir ātrs un garšīgs risinājums. Turklāt šādi pildīti šampinjoni ir garšīgi gan silti, gan auksti.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Šampinjoni (lielie, ne mazie) – daudzums atkarīgs no ēdāju skaita, mums bija ~ 1 kilograms
Žāvēta gaļa ~ 400 g
Sīpols
4 ķiploka daiviņas
Rīvmaize
Garšvielas
Siers

Pagatavošana
Notīra šampinjonus, izņem kātiņus, bet tos nemet ārā. Kātiņus smalki sagriež. Sagriež žāvēto gaļu, sīpolu un ķiploka daiviņu. Pannā apcep sagriezto sīpolu un ķiploku, gaļu un sēņu kātiņus, apber ar garšvielām- sāls, pipari. Kad viss ir apcepies, piejauc pāris ēdamkarotes rīvmaizes (lai viss turas kopā) un samaisa. Tad ar mazu karotīti šo maisījumu pilda šampinjonu cepurītēs, kas sarindotas jau uz cepešplāts. Pa virsu pildītajiem šampinjoniem liek siera šķēli. Liek cepeškrāsnī un cep 15- 20 minūtes 180- 200 grādos. Šampinjoni ir gatavi, kas siers pa virsu izkusis un paši šampinjoni nedaudz apbrūnējuši.

Šampinjonus var pildīt arī ar sieru, dārzeņiem un citām gardām lietām. Jāļauj vaļa tik fantāzijai!

Lai labi garšo!

Dalīties.

2 komentāru

  1. Kā paskatījos, tā atcerējos kādas vakariņas laiciņu atpakaļ! Autors toreiz bija pacenties!Ļoti garšoja!

Atstāt Ziņu