Vārda dienu svin: Antonija, Anta, Dzirkstīte

Saldējam rabarberus ziemai!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rabarberu baudīšanas laiks ir salīdzinoši īss – vien maijs un jūnijs, ja klausa uzskatam, ka pēc Jāņiem tos vairs svaigā veidā ēst nevajag. 

Rabarberos, līdzīgi kā skābenēs, izdalās pārāk daudz skābeņskābes. Tieši tāpēc šis laiks ir jāizmanto, lai rabarberus ieziemotu! Visvienkāršākais veids – tos sasaldēt!

Kā jārīkojas?

1) Vajadzēs plastmasas trauciņus vai aizvelkamus maisiņus;

2) Sarauj rabarberu kātus, tos nomizo un sagriež ripiņās;

3) Sagrieztos gabaliņus ber trauciņos vai maisiņos;

Ziemā, kad vēlēsies cept, piemēram, plātsmaizi, atliks tikai izņemt rabarberus no saldētavas. Vislabāk tos likt uz mīklas vai mīklā sasalušus un pievienot cukuru, nevis pilnībā atsaldēt.

 

Citas idejas, ko pagatavot no rabarberiem, smelies šeit >>!

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu