Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Sāļā kūka – garšīgāka kā veikalā pirkta

Pinterest LinkedIn Tumblr +


ā noteikti nav kūka ikdienai – drīzāk svētkiem un, kā mūsu gadījumā, dodoties sālsmaizē. Kūka ir ļoti sātīga. Tās pildījumā izmantoti divu veidu salāti jeb masas, tāpēc, pasniedzot šādu kūku, droši vari nedodmāt par atsevišķu salātu gatavošanu! 

Pirms sāk gatavot sāļo kūku, pamatnei liek cepampapīru. Var uzlikt papildu cepampapīru, lai  pie kūkas malu apstrādes nenosmērētu pamatni. 

Sāļai kūkai nepieciešams:

Pirmā kārta:
12 šķēles tostermaizes
300 g 9% biezpiena
2-3 ēd.k. mārrutku
400 g 20% skābā krējuma
1 gb vārīta sarīvēta biete
9 šķēles kūpināta šķiņķa (sagriezts sīkos gabaliņos)
3-4 marinēti gurķi (sagriezti plānās ripiņās)

Pagatavošana:

  1. Tostermaizes šķēlēm nogriež garoziņas, šķēles izkārto uz paplātes 3×4.
  2. Tostermaizi nedaudz apslaka ar gurķu marinādi.
  3. Biezpienu, mārrutkus, sarīvēto bieti, skābo krējumu sajauc kopā, pievieno sāli, piparus pēc garšas.
  4. Uz katras šķēles uzliek 1 ēdamkaroti biezpiena masas, to vienmērīgi izlīdzina uz maizes škēlēm.
  5. Uz biezpiena masas liek sagriezto šķiņķi.
  6. Pēc  tam uzliek plāni sagrieztās skābā gurķa ripiņas.
  7. Atlikošo biezpiena masu izlīdzina virs gurķiem, lai nākamās kārtas maizes šķēles labāk sasaistītos savā starpā.

 

Otrā kārta:
12 šķēles tostermaizes
200 g rīvēta Krievijas siera
2 paciņas rasola majonēzes
3 novārītas, smalki sagrieztas olas
3 daiviņas ķiploka
2 gb novārītu, sarīvētu burkānu

Pagatavošana:

  1. Tostermaizes šķēlēm nogriež garoziņas, apslaka ar gurķu marinādi un liek kā otro kārtu.
  2. Sajauc sarīvēto sieru, burkānus, olas, piespiež ķiploku un sajauc visu ar majonēzi.
  3. Pārsmērē maizes šķēles ar šo masu. Pirms tam, ja grib var mazies šķēles vieglā kārtā noziest ar majonēzi (attiecīgi mazāk pievienojot masai).

 

Trešā kārta:
12 šķēles tostermaizes
600 gr Philadelfija krēmsiera
Sinepes (pēc vēlēšanās)
Sāls
Melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Tostermaizes šķēlēm nogriež garoziņas, apslaka ar gurķu marinādi un liek kā trešo kārtu.
  2. Samaisa krēmsieru ar sinepēm, sāli un pipariem.
  3. Pārklāj maizes šķēles ar krēmsiera masu. Ar šo masu apziež arī kūkas sānu malas.

Dekorēšana:
buntīte smalki sagrieztu pētersīļu
smalki kapātas dilles
vīnogtomātiņi
smalki sarīvēts siers u.c. sastāvdaļas pēc vēlēšanās

  

Lai labi garšo!

Dalīties.

2 komentāru

  1. Liels paldies par jauko recepti! viss ļoti labi aprakstīts un saprotams. sastāvdaļas iznāca ļoti gardas, tā ka domāju, ka kūka būs ņammīga.

Atstāt Ziņu